BM: Dünya genelinde 117 milyon insan yerinden edildi
Birleşmiş Milletler (BM) Mülteciler Yüksek Komiseri Barham Salih, çatışmalar, şiddet, zulüm ve güvenliklerine yönelik diğer tehditler nedeniyle 117 milyondan fazla insanın yerinden edildiğini belirtti.
Birleşmiş Milletler (BM) Mülteciler Yüksek Komiseri Barham Salih, New York'ta BM Güvenlik Konseyi'ni bilgilendirdi.
Çatışmalar, şiddet, zulüm ve güvenliklerine yönelik tehditler nedeniyle 117 milyondan fazla insanın yerinden edilmiş durumda olduğunu aktaran Salih, çatışmaların da çoğaldığını ifade etti.
Salih, çatışmaların aynı zamanda daha uzun süreli hale geldiğine ve siyasi çözüm bulunamadığını kaydederek, "Geçici olacağını umdukları bir kriz nedeniyle evlerini terk eden milyonlarca insan, kendilerini yıllarca, hatta bazen nesiller boyunca yerinden edilmiş halde buluyor." dedi.
Salih, bunun sadece insani bir mesele olmadığının altını çizerek, "Temel olarak uluslararası barış ve güvenliğe yönelik bir meydan okumadır." ifadelerini kullandı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi ile New York'taki Türkevi'nde görüştü.
Finlandiya ve İsveç, savunma işbirliği çerçevesinde ilk kez ortak keşif uçuşu gerçekleştirdiklerini açıkladı. İki ülkenin Finlandiya Körfezi üzerinde uluslararası sularda yaptıkları keşif uçuşu esnasında bir Rus savaş uçağı filosu tespit ettikleri bildirildi.
Güney Afrika’da düzenlenen silahlı saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısı 12’ye yükseldi.