Belçika Başbakanı De Croo istifa etti

Avrupa Parlamentosu seçim sonuçları sonrası Belçika Başbakanı Alexander De Croo istifa edeceğini duyurdu.
Avrupa Parlamentosu seçimleri sonrası Belçika Başbakanı Alexander De Croo istifa edeceğini duyurdu.
Belçika'da halk, bugün Avrupa Parlamentosu'nun (AP) yanı sıra federal parlamento ve bölgesel parlamentolara milletvekili seçti.
Ülkenin yüzde 60'ını temsil eden Flaman bölgesi parlamentosunda birinci gelmesi beklenen Vlaams Belang, N-VA'nın gerisinde kaldı.
N-VA yüzde 24,3'le ilk sırayı elde ederken, VB oylarını yüzde 4,3 artırsa da 22,8 oy oranı ile ikinci sıraya geriledi. Ardından Vooruit, cd&v, PDVA, Open Vld ve Yeşiller sıralandı.
Başbakan Alexander de Croo'nun partisi Flaman liberal Open Vld ise yüzde 2,6 oranında gerileme kaydetti ve yüzde 5,7 oy oranı ile 9. oldu.
Seçim sonuçları sonrası Belçika Başbakanı Alexander De Croo istifa edeceğini duyurdu. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Birleşmiş Milletler İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA), yardımların artmasına rağmen piyasada yeterli gıda bulunmadığını, fiyatların ise erişilemeyecek kadar yüksek olduğunu bildirdi.
Kanada ve ABD'nin, sınır dışı edilmesi zor göçmenleri geldikleri ülkelere geri göndermek için ortak çalışma yürüttükleri belirtildi.
Rusya Devlet Duması Üyesi Vodolatsky, Trump’ın nükleer denizaltı açıklamasına karşılık, ABD denizaltılarının uzun süredir izlendiklerini söyledi.
ABD ve NATO, Ukrayna'nın öncelikli askeri ihtiyaçlarını karşılamak için müttefik ülkelerin fonlarıyla Amerikan silahlarının temin edilmesini sağlayacak yeni bir finansman sistemi üzerinde çalışıyor.