Alaska'da baraj taştı, bölge sakinlerine tahliye çağrısı yapıldı

ABD'nin Alaska eyaletinde, buzul ve karların oluşturduğu baraj taştı, sel riski nedeniyle bölge sakinlerine tahliye çağrısı yapıldı.
ABD Ulusal Okyanus ve Atmosfer İdaresi (NOAA), Alaska'nın başkenti Juneau'daki Mendenhall Buzulu'nun oluşturduğu barajın taştığını ve şiddetli sel riski oluştuğunu açıkladı.
Yetkililer, Juneau sakinlerine bölgeyi tahliye etme çağrısı yaptı.
Geniş bir vadide bulunan Mendenhall Buzulu, 'Suicide' adı verilen havzadaki eriyik su gölü için buzdan bir baraj görevi görüyor.
Havzadan akan su, 2011'den bu yana aralıklarla sele yol açıyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, Ukrayna ve Rusya arasındaki savaşı sonlandıracak bir barış anlaşmasının yapılması ümidini taşıdığını belirtti.
İngiltere Sağlık Güvenliği Ajansı (UKHSA), ülkede sivrisinek kaynaklı chikungunya virüsü vakalarının iki kattan fazla arttığını açıkladı.
ABD'de New Mexico eyaleti yönetimi, Espanola kenti ve çevresinde olağanüstü hal ilan edildiğini bildirdi.
Suriye'nin Lazkiye, Tartus ve Hama illerinde başlayan orman yangınları yayılmaya devam ediyor.