ABD'de göçmen krizi

ABD'nin Güney Kaliforniya bölgesinde, göçmen işçilerin çalıştığı iki çiftliğe gümrük ve sınır koruma ekipleri baskın düzenledi. Baskınlarda biber gazı, sis bombası ve göz yaşartıcı gaz kullanıldı.
ABD'nin Güney Kaliforniya bölgesinde yer alan Kamarillo ve Carpinteria kasabalarındaki iki tarım çiftliğine göçmen işçilerin çalıştığı gerekçesiyle ABD Gümrük ve Sınır Koruma (CBP) ekipleri tarafından baskın düzenlendi.
Operasyonlarda biber gazı, sis bombası ve göz yaşartıcı gaz kullanıldı.
Müdahaleler kamuoyunda ve göçmen topluluklarında büyük tepkiyle karşılandı.
Kamarillo’daki tarım arazisinde yüzlerce kişi toprak yollar üzerinde toplandı. İşçiler ve aileleri, güvenlik güçlerinin müdahalesine tepki gösterdi.
Protestocular güvenlik hattına yaklaşınca, polis kimyasal içeren sis bombalarıyla karşılık verdi.
Baskına uğrayan iki çiftliğin de resmi izinle yarı tarım, yarı kenevir üretimi yaptığı açıklandı.
İşçilerin kelepçelenip götürüldüğü belirtildi.
Olaylarda en az üç kişi hastaneye kaldırıldı, çok sayıda kişi de gözaltına alındı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Mısır’ın başkenti Kahire’nin güneyindeki Helvan bölgesinde bulunan Ma'asara polis karakoluna düzenlenen baskınla bağlantılı olarak iki gencin güvenlik güçleri tarafından gözaltına alındıktan sonra zorla kaybedildiği bildirildi.
Kamçatka bölgesinde meydana gelen deprem ve tsunami sonrası, bölge yönetimi tarafından “yüksek hazırlık durumu” ilan edildi.
Küresel Sumud Filosu Koalisyonu, işgalci siyonist rejimin kuşatması altındaki Gazze Şeridi’ne yönelik bugüne kadarki en büyük sivil deniz yardım misyonu için hazırlıkların tamamlanmak üzere olduğunu açıkladı.
Kassam Tugayları, Han Yunus'ta 3 varil bombası patlatarak işgal askerlerini öldürüp yaraladı.