AB, 21 Temmuz'u tarihteki en sıcak gün olarak kaydetti
Avrupa Kopernik İklim Değişikliği Servisi uzmanlarına göre ortalama yüzey hava sıcaklığı 2023 rekorunu 0,1 santigrat derece aşarak 17,09 dereceye ulaştı.
Geçen Pazar, yani 21 Temmuz, dünyanın kaydedilen en sıcak günü olarak kayıtlara geçti.
Avrupa Kopernik İklim Değişikliği Servisi 1940'tan bu yana kaydedilen verilere göre 21 Temmuz'daki ortalama yüzey hava sıcaklığının, Temmuz 2023 rekorunu yalnızca 0,1 santigrat derece aşarak 17,09 dereceye ulaştığını bildirdi.
Bu yaz Güney Avrupa'da aşırı sıcaklığın kaydedildiği, özellikle Yunanistan'da sıcaklığın iki hafta boyunca 40 dereceyi aştığı belirtildi.
Pazar akşamından Pazartesi akşamına kadar Yunanistan genelinde 33 orman yangını bildirildi. Bazı şehirlerde sıcaklığın 43 dereceye yaklaştığı İspanya'da da yangın tehlikesi yüksek düzeyde.
2 Temmuz'da The Guardian gazetesi, anormal sıcaklığın Avrupa'daki turistleri her zamanki yaz rotalarını (Yunanistan, İspanya, İtalya) terk etmeye ve tatilleri için başta İskandinav ülkeleri olmak üzere daha soğuk iklime sahip ülkeleri seçmeye zorladığını bildirdi.
2023 yılında Dünya Meteoroloji Örgütü ve Avrupa'nın Kopernik İklim Değişikliği Servisi, Avrupa'da ısıya bağlı ölümlerin son 20 yılda yüzde 30 arttığını ortaya koyan ortak bir rapor yayınladı. Aynı yıl, aşırı yüksek sıcaklıkların olduğu rekor sayıda gün kaydedildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Mısır'ın başkenti Kahire'de düzenlenen ve Libya dahil bölgesel konuların ele alındığı toplantıya katıldı
İşgal ordusunun, ateşkese rağmen Gazze Şeridi'nde düzenlediği saldırılarda, 4'ü aynı aileden, 1'i Al Jazeera fotomuhabiri olmak üzere 10 Filistinli şehit oldu.
ABD'nin Florida eyaletinde çıkan orman yangınında, 2 bin hektarlık alan küle döndü.
Pakistan'da yola yerleştirilen iki el yapımı bombanın infilak ettirilmesi sonucu en az 7 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi de yaralandı.