Yarın Hicri yılbaşı

Hazreti Muhammed'in Mekke'den Medine'ye hicreti ile başlayan Hicri takvimin başlangıcı olan 1 Muharrem, yarın Müslümanlar arasında çeşitli etkinliklerle idrak edilecek.
Hicri Yılbaşı, İslam takviminin başlangıcını belirten önemli bir tarih olan Hicri takvimin ilk ayı Muharrem ayının ilk günüdür.
Hicri takvim, Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'in (Sallallahu Aleyhi Vesellem) Mekke'den Medine'ye hicret ettiği yıl olan 622 yılını başlangıç olarak kabul eder.
Bu nedenle Hicri takvim, bu önemli hadiseden esinlenerek Hicret Takvimi olarak adlandırılır.
Hicri takvim, ayın evrelerine dayanan bir takvim olduğundan, Hicri Yılbaşı her yıl Miladi takvime göre yaklaşık 10-12 gün daha erken gerçekleşir.
Müslümanlar için bir dönüm noktası olan hicret, tarihte yeni bir sayfa açmıştır.
Hazreti Ömer'in halifeliği döneminde, hicretin gerçekleştiği yıl, Hazreti Ali'nin teklifiyle hicrî takvimin başlangıcı sayılmıştır. O günden itibaren de İslam âleminde 1 Muharrem, hicri takvimin başlangıcı olarak kabul görmüştür.
Hicret, Allah rızası için; anadan, babadan, evlattan, yardan, diyardan, maldan, mülkten hatta candan vazgeçmenin ibretli ve meşakkatli bir öyküsü; Yüce dinimizin rahmet yüklü mesajlarını bütün insanlığa ulaştırmak için çıkılan kutlu yolculuğun adıdır. Öyle ki tebliğ hicreti doğurmuş, hicret ise tebliği yoğurmuştur. Kısaca hicret Müslümanlar için bir milattır.
Hicret, Allah yolunda fedakârlığın, yardımlaşmanın kardeşliğin zirvesidir
Hicri takvimin başlangıcı olarak esas alınan Hazreti Muhammed'in (Sallallahu Aleyhi Vesellem) Mekke'den Medine'ye hicretinin yıldönümü olan Muharrem ayının ilk günü, Hicri yılbaşı olarak, yarın Müslümanlar arasında çeşitli etkinliklerle idrak edilecek.
Muharrem ayı, Hicri Takvim'in başlangıcı olmasının yanında, bu ayın başında, ortasında ve sonunda tutulacak orucun çok faziletli olduğu Peygamber Efendimizin birçok hadisinde yer almaktadır. Dolayısıyla yeni bir Hicri yılı oruçla karşılamak için, yarınki Muharrem ayının ilk gününde oruç tutmak, Müslümanlara büyük sevap kazandıracaktır.
Muharrem ayı barındırdığı Aşure günü dolayısıyla da Müslümanlar için büyük önem arz etmektedir.
İslam tarihinde Aşure gününde yaşanan birçok güzelliğin yanında, bu ayda cereyan eden Kerbela faciasında Hazreti Hüseyin'in katledilmesi ve Ehl-i Beyt'e yaşatılan eziyetler de Müslümanları hüzünlendirmeye devam etmektedir.
Bu vesileyle İlke Haber Ajansı olarak, Hicri yılbaşını tebrik eder, İslam coğrafyasında cereyan eden İslam'a ve Müslümanlara yönelik saldırı ve zulümlerin son bulmasına ve Müslümanların yekvücut halinde küfre karşı vahdetine vesile olmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ederiz. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
BM Özel Raportörü Albanese, işgalin artık uluslararası şirketlerin desteğiyle yürütülen kârlı bir soykırım sistemine dönüştüğünü, bu durumun, işgalin yalnızca politik değil, kârlı bir "deneme alanı" olarak da değerlendirildiği anlamına geldiğini vurguladı.
Savaşın ateşinden kurtulan Gazzeliler, şimdi yazın kavurucu cehenneminde yaşam savaşı veriyor. Ne su var ne elektrik… Açlık ise her geçen gün daha da derinleşiyor.
İslâm tarihinin en önemli dönüm noktalarından biri olan Hicret'in 1447. Yıl dönümüne girildi. Hazreti Muhammed'in Mekke'den Medine'ye hicreti, sadece bir mekân değişikliği değil, İslâm'ın sosyal, siyasî ve hukukî temellerinin atıldığı büyük bir dönüşümün adıdır.
Direnişin hazırladığı tuzaklar ve ani saldırılar, "Gideon'un Savaş Arabaları"nı Han Yunus'un kumlarında batırdı; işgalciler ağır kayıplar verdi, siyonist planlar bir kez daha çöktü.