Umut Kervanı, Miraç Kandili vesilesiyle 300 aileye yardımda bulundu

Umut Kervanı, Batman'da 300 ihtiyaç sahibi aileye Miraç Kandili dolayısıyla gıda yardımında bulundu.
Fakir ve muhtaçlar ile zenginler arasında köprü olmaya devam eden Umut Kervanı, Batman'da ihtiyaç sahibi 300 aileye Miraç Kandili vesilesiyle gıda yardımında bulundu.
Yapılan yardımlar hakkında açıklamada bulunan Umut Kervanı Batman Derneği Başkanı Nurettin Teymur, hayırseverlerin desteğiyle yetim ve muhtaçların yüzünü güldürmeye devam ettiklerini söyledi.
"Yardımlaşmayla ibadetlerimize bir anlam katmalıyız"
Mübarek ay ve gecelerin yardımlaşmak için birer fırsat olduğunu ifade eden Teymur, "Batman Umut Kervanı olarak bizleri Recep ayına ulaştıran rabbimize hamd oldun. Bu özel gece, duaların kabul olduğu, kalplerin Allah'a yöneldiği ve manevi atmosferin arttığı bir zaman dilimidir. Hiç şüphesiz Miraç Kandili, biz Müslümanlar için bir arınma ve Allah'a daha yakın olma fırsatı sunan manevi bir yükselişin de simgesidir. Peygamber Efendimizin Allah'ın huzuruna yükseldiği bu mübarek geceyi hatırlayarak, kalbimizi bir kez daha temizleyip, ibadetlerimize bir anlam katmalıyız." şeklinde konuştu.
"Yardıma muhtaç 300 aileye gıda kolisi teslim ettik"
Hayırseverlerin desteğiyle yüzlerce ihtiyaç sahibi ailenin yüzünü güldürdüklerini anımsatan Teymur, "Bu vesileyle Batman Umut Kervanı, hayırseverlerimizin katkılarıyla bugün 300 aileye gıda kolisi yardımını gerçekleştirdik. Rabbim hayırseverlerimizden razı olsun ve ailelerini cennetiyle müjdelesin. Bu hayırların devam etmesi ve Umut Kervanında muhtaç ve yetim ailelerin yüzünü güldürmeye devam etmesi gerekmektedir ve hayırlarının devamını diliyoruz." dedi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Son semer, son usta, son hatıra… Bursa'da 3 kuşaktır semer üreten ailenin son temsilcisi Kemal Yorutgan, 80 yılı geride bıraktığı mesleğine veda etti.
Malatya'nın Darende ilçesinde doğaya yerleştirilen fotokapana kızıl tilki yakalandı.
1980 yılında Almanya’da doğan ve çocukluk yıllarını İstanbul’da geçiren Hatice Öztürk, taşındığı Bursa'da içindeki çini sevgisini yeniden keşfetti. Osmanlı’dan günümüze uzanan bu köklü sanatla geçmişle günümüz arasında güçlü bir bağ kurduğunu ifade eden Öztürk, çini sanatının sadece estetik bir uğraş değil, kültürel bir miras olduğunu belirtti.
Batman'da inşaat ustaları, zorlu çalışma koşullarına rağmen mesleklerinden vazgeçmiyor. Ustalar, yazın kavurucu sıcağına karşı direnerek geçimlerini sağlıyor.