Kur'an'dan etkilenen Yelena Polyanına Van’da Müslüman oldu

Van’da Kur’an-ı Kerim’den etkilenen Kazakistan vatandaşı Yelena Polyanına, düzenlenen törende Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu ve Meryem adını aldı.
Kazakistan vatandaşı 62 yaşındaki Yelena Polyanına, cami görevlisinin okumuş olduğu Kur'an-ı kerim tilavetinden etkilenerek İslam dinini araştırmaya başladı.
Müslüman olmak üzere Tuşba İlçe Müftülüğüne başvuran Polyanına, Müslüman olduktan sonra Şaban Kaplan ile nikah kıydı.
Kur'an'ı kerim tilaveti ile başlayan merasimde İlçe Müftüsü Dr. Emrah Demirtaş, Yelena Polyanına’ya İslam dininin temel esasları hakkında bilgi verdi.
Müftü Demirtaş, "Siz İslam dinini hak din olarak kabul ettiniz ve Müslüman oldunuz. Artık sizde dinimizin bir ferdi ve tüm Müslümanların kardeşisiniz. Yüce kitabımız Kur'an-ı Kerim’de bildirildiği ve Peygamber Efendimiz'in de müjdelediği üzere artık geçmişteki günahlarınız bağışlandı. Bugünden sonra hayatınıza yepyeni bir sayfa açmış olduğunuz." dedi.
Yelena Polyanına ise Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu ve Meryem ismini aldı.
Müslüman olan kadına ihtida belgesini takdim eden Müftü Demirtaş, çiftin nikahlarını da kıydı.
Merasimde, İlçe Şube Müdürleri Şefik Genç ve Şefik Say ile din görevlileri hazır bulundu. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Suriye'den kaçarak Batman'a sığınan Ğebat Hüseyin ve ailesi, teraslarında yetiştirdikleri 100'e yakın çiçek türüyle hem geçimlerini sağlıyor hem de hayata tutunuyor.
Bursa’da 10 metrekarelik atölyesinde neyden bıçak kabzasına kadar sedef işçiliği yapan Mümin Orhan, Türkiye’de hızla azalan sedef kakma sanatını yaşatmaya çalışıyor. Osmanlı döneminde İstanbul’da 500 ustanın yaptığı bu meslek, günümüzde sadece birkaç usta tarafından sürdürülüyor.
Batman'da baygın bulunan madde bağımlısı genç, kentteki uyuşturucu sorununu bir kez daha gündeme taşıdı. Vatandaşlar, kamu otoritelerinden etkin müdahale bekliyor.
Batman’da hava sıcaklıklarının 45-50 derecelere ulaşması, serinleme ihtiyacını artırdı. Vatandaşlar, ekonomik ve taşınabilir olması nedeniyle sulu klimalara yöneldi.