Kızıl tilki fotokapana yakalandı

Malatya'nın Darende ilçesinde doğaya yerleştirilen fotokapana kızıl tilki yakalandı.
Darende ilçesinde faaliyet yürüten Günpınar Vadisi Koruma Derneği, Günpınar Mahallesi'nde doğaya yerleştirilen fotokapanlara, yaban hayatının dikkat çekici üyelerinden biri olan kızıl tilkiyi görüntülediğini açıkladı.
Kemirici popülasyonunu dengelemede önemli rol oynayan kızıl tilkinin doğadaki sessiz çalışması, fotokapan sayesinde gün yüzüne çıkmış oldu.
Genellikle fare ve tavşan gibi kemiricilerle beslenen kızıl tilkiler, günde ortalama 10 fare tüketerek doğadaki dengeye katkı sağlıyor. Ayrıca kuş, tavuk, böcek, balık, meyve ve tahıllar da besin kaynakları arasında yer alıyor.
Yalnız dolaşan ve kurtlar gibi sürü oluşturmayan kızıl tilkiler, kış uykusuna yatmadan tüm yıl boyunca aktif kalıyor. Son derece gelişmiş işitme duyuları sayesinde yer altındaki kemiricilerin sesini algılayabiliyor ve toprağı kazarak avlarına inlerinde ulaşabiliyorlar. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
1980 yılında Almanya’da doğan ve çocukluk yıllarını İstanbul’da geçiren Hatice Öztürk, taşındığı Bursa'da içindeki çini sevgisini yeniden keşfetti. Osmanlı’dan günümüze uzanan bu köklü sanatla geçmişle günümüz arasında güçlü bir bağ kurduğunu ifade eden Öztürk, çini sanatının sadece estetik bir uğraş değil, kültürel bir miras olduğunu belirtti.
Batman'da inşaat ustaları, zorlu çalışma koşullarına rağmen mesleklerinden vazgeçmiyor. Ustalar, yazın kavurucu sıcağına karşı direnerek geçimlerini sağlıyor.
Batman'da 45 dereceyi bulan sıcaklıklarda çalışan fırın ustaları, 70 dereceyi bulan ortamda emek vererek geçimlerini sağlıyor. Sıcağa rağmen işlerinden vazgeçmeyen ustalar, helal kazanç uğruna ter dökmeye devam ediyor.