"Hayırseverlerin desteğiyle muhtaçların sofralarına aş olmaya devam edeceğiz"

2025 kurban organizasyonu kapsamında muhtaç ailelerin sofralarına adeta et yetiştirme yarışına giren Umut Kervanı, Yetimler Vakfı, Avrupa Yetim Eli ve IHO EBRAR, hazırladıkları kurban etlerini hanelere ulaştırmaya devam ediyor.
Kurban Bayramının 2'nci gününde kurbanlıkları kestikten sonra dinlenmeye bırakan yardım kuruluşları Umut Kervanı, Yetimler Vakfı, Avrupa Yetim Eli ve IHO EBRAR, bugün sabahın ilk ışıklarıyla beraber parçalama ve ardından muhtaç ailelere dağıtım faaliyetine başladı.
Yarın ikindi namazı vaktine kadar da kurban vekaletlerini kabul edecek yardım kuruluşları, yapılacak bağışlar doğrultusunda dağıtım çalışmalarını sürdürmeye devam edecek.
Yürütülen çalışmalar hakkında bilgi veren Umut Kervanı Diyarbakır İl Başkanı Mehmet Emin Akyüz, şu ifadelere yer verdi:
"Kurban Bayramı öncesinde Umut Kervanı, Yetimler Vakfı, Avrupa Yetim Eli ve IHO EBRAR olarak ortak bir çalışma yürüttük. Hayırseverlere gittik, onların bizi tercih edip verdikleri vekaletlerle kurbanlıkları İslami usullere göre kestik. Etleri dinlendirdik ve şimdi parçalama aşamasına geçtik. Bu etler inşallah paket halinde bizde kayıtlı olan yetim ve muhtaçlara ulaştırmaya gayret edeceğiz. Bu konuda hayırseverlerimizin müsterih olmasını istiyoruz."
Akyüz, "Hayırseverlerimizin bizi vekil tayin ettikleri kurban ibadetinde İslami kaidelere halel gelmeyecek şekilde asıl ihtiyaç sahiplerine götüreceğiz. Nitekim kimi aileler Kurban Bayramından kurbana evine kırmızı et girebiliyor. Bu münasebetle bu çalışmayı yürüttük. Ki yıllardan beri bu işi yapıyoruz. İnşallah her geçen gün hayırseverlerin tercihi ve katkılarıyla mağdur ve muhtaçların sofralarına aş, gönüllerine yoldaş olmaya gayret edeceğiz." dedi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Kurban Bayramı vesilesiyle aldıkları kurban vekaletleriyle çalışmalarına hız veren Yetimler Vakfı, hazırladığı kurban eti paketlerini Diyarbakır'daki yetim ailelerin sofralarına yetiştiriyor.
Batman'da hayırseverlerin vekalet yoluyla bağışladığı kurbanlıkları hijyenik koşullarda kesen Umut Kervanı, onlarca gönüllüsüyle birlikte etleri ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırmak için yoğun bir çalışma yürütüyor. Etler, yarın paketlenerek ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak.
2025 Kurban organizasyonu kapsamında Diyarbakır'da kurban kesim işlemlerine başlayan Yetimler Vakfı, bağışçıların vekaletlerini bayramın 4'üncü gününe kadar kabul edebileceklerini söyledi.