Donun vurduğu Malatya’da badem ağaçları çiçek açtı

Türkiye’de 12 Nisan’da meydana gelen don olayında ciddi anlamda etkilenen Malatya’da badem ağaçlarının çiçek açması sevindirdi.
Malatya genelinde 12 Nisan’da meydana gelen doğal afetten sonra sevindirici bir haber Darende Günpınar Mahallesi’nden geldi.
Günpınar Mahallesi Yokuş mezrasında Derviş Güneş’e ait badem ağaçları ve çevredeki bazı ağaçlar çiçek açtı.
Badem ağaçlarının çiçek açmasının sevincini yaşayan çiftçi Derviş Güneş, "Diktiğimiz badem ağaçlarına çiçeklerine ilaç vermeyi düşünerek Mersin’den geldik. Bir de sürdürecektik ama yağmur yağdı. Bir fırsat bulduk şimdi ilaçlarını atıyoruz. Bizim buraların rakımı 1300 civarında olduğu için çiçekler geç açıyor. Don olayında ağaçlar daha uyuyordu o yüzden çiçeklerimizde çok şükür şimdilik bir zarar ziyanı yok. Bizim çiçeklerimiz ve ağaçlarımız şimdi kurtarmış gibi." dedi.
Yokuş mezrasında bazı bahçelerde sadece badem ağaçlarının çiçek açtığını aktaran Güne, "Diğer meyve türlerinde çiçek yok. Duyduğuma göre rakımı daha yüksek yerlerde badem çiçeği maalesef yanmış. Yokuş’ta herhalde bir mikroklima alanı oluştu." ifadelerini kullandı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Suriye'den kaçarak Batman'a sığınan Ğebat Hüseyin ve ailesi, teraslarında yetiştirdikleri 100'e yakın çiçek türüyle hem geçimlerini sağlıyor hem de hayata tutunuyor.
Bursa’da 10 metrekarelik atölyesinde neyden bıçak kabzasına kadar sedef işçiliği yapan Mümin Orhan, Türkiye’de hızla azalan sedef kakma sanatını yaşatmaya çalışıyor. Osmanlı döneminde İstanbul’da 500 ustanın yaptığı bu meslek, günümüzde sadece birkaç usta tarafından sürdürülüyor.
Batman'da baygın bulunan madde bağımlısı genç, kentteki uyuşturucu sorununu bir kez daha gündeme taşıdı. Vatandaşlar, kamu otoritelerinden etkin müdahale bekliyor.
Batman’da hava sıcaklıklarının 45-50 derecelere ulaşması, serinleme ihtiyacını artırdı. Vatandaşlar, ekonomik ve taşınabilir olması nedeniyle sulu klimalara yöneldi.