Şırnak’ta sigaraya karşı farkındalık yürüyüşü
Yeşilay Cemiyeti Şırnak Şubesi, sigara bağımlılığına dikkat çekilmek amacıyla Şırnak'ta farkındalık yürüyüşü gerçekleştirdi.
Yeşilay Şırnak Şubesi tarafından sigara bağımlılığına dikkat çekmek amacıyla farkındalık yürüyüşü düzenlendi.
Dünya Sigarayı Bırakma Günü kapsamında, Türkiye Yeşilay Cemiyeti Şırnak Şubesi ile İl Sağlık Müdürlüğü iş birliğinde gerçekleştirilen yürüyüşe İl Milli Eğitim Müdürlüğü, sağlık çalışanları, öğrenciler ve gönüllüler katıldı.
Katılımcılar, ellerinde taşıdıkları “Nefesiniz Dumansız, Hayatınız Sağlıklı, Şimdi Değilse Ne Zaman?” yazılı pankart ve dövizlerle sigaranın zararlarına dikkat çekerek toplumsal farkındalık oluşturmayı amaçladı.
İl Sağlık Müdürlüğü binası önünden başlayan yürüyüş, Kent Meydanı’nda sona erdi. Yürüyüşte, sigaranın bireysel ve toplumsal zararlarına vurgu yapılarak vatandaşlar bağımlılıkla mücadeleye davet edildi.
Yürüyüş sonrası bilgi veren Yeşilay Şırnak Şube Başkanı Mahsum Çağın, Yeşilay Danışmanlık Merkezi’ne (YEDAM) son altı ay içerisinde sigara bağımlılığı nedeniyle 165 kişinin başvurduğunu söyleyerek, sahada yürütülen bilinçlendirme çalışmaları ve eğitim faaliyetleri sayesinde başvuruların her geçen gün arttığını belirtti.
YEDAM’a başvuran her 7 kişiden 6’sının sigarayı bırakmayı başardığını kaydeden Çağın, bu oranın profesyonel destekle bağımlılığın aşılabileceğini gösterdiğini söyledi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Vücutta en hızlı yıpranan yapılardan birinin omurga olduğunu belirten uzmanlar, uzun süre oturmak, hareketsizlik, yanlış yüklenme ve kilo artışının omurganın zamanla daha fazla zorlanmasına neden olduğuna dikkat çekiyor.
Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, 8 yaşındaki E.H. isimli hastada nadir görülen doğumsal bir ayak anomalisi başarıyla tedavi edildi.
Hafta sonları daha fazla uyuyarak hafta içi kaybedilen uykuyu telafi etmek yaygın bir alışkanlık. Ancak son dönemde bilim dünyasında ve sosyal medyada farklı bir yaklaşım tartışılıyor: “Uyku bankası” yöntemi.