Gaziantep Üniversitesi Hastanesi’nde “Obezite Merkezi” açıldı

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde 4 Mart Dünya Obezite Günü’nde “Obezite Merkezi” açıldı.
Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Bilim Dalı Öğretim Üyesi Profesör Doktor Suzan Tabur’un sorumlu hekim olduğu merkezde; diyetisyen, fizyoterapist, psikolog, koordinatör olmak üzere birçok personel görev yapacak.
Fazla kilolarından kurtulmak ve sağlıklı bir yaşam biçimine kavuşmak isteyen kişilerin başvurabileceği merkezde; endokrinoloji, genel cerrahi, psikiyatri, fizik tedavi, kardiyoloji, göğüs hastalıkları alanlarından uzman hekimler hizmet verecek.
Hastane poliklinik girişinde hizmete giren merkezin açılışında konuşan Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Rektörü Profesör Doktor Arif Özaydın, “Obezite Merkezi Gaziantep’imize hayırlı olsun. Obezite; hastalıkların en önemli tetikleyicilerinden biri. Hatta Covid-19’dan ölenlerin bir kısmında da obezitenin tetikleyici unsur olduğu söylenmektedir. Ülkemizde giderek artan bir sorun olarak karşımıza çıkan obezite, tehlike arz ettiği için böyle bir merkez açma gereği duyduk. Gaziantep iktisaden zengin, hareketli bir gastronomi şehri. Bu nedenle şehrimizde buna ihtiyaç olduğu kanaatine vardık. Rektör Yardımcımız Profesör Doktor Ayşe Balat, Başhekimimiz Profesör Doktor Belgin Alaşehirli ve ekibimizle birlikte merkezin açılmasının gerekliliği konusunda hem fikir olduk. Bu merkezi Gaziantep’e kazandırmaktan son derece mutluyuz.” dedi.
Obezite ile ilgili sorunlar yaşayan vatandaşlar için bilimle ve sporu kullanarak bir çözüm üretmeye çalıştıklarını ifade eden Özaydın, “Modern tıbbın çözümlerinin yanına sporu katmak istiyoruz. Hastalarımıza, bu yöntemleri kenara itmeden, dengeli beslenerek ve spor yaparak zayıflamayı önereceğiz.” şeklinde konuştu.
Rektör Yardımcısı Profesör Doktor Ayşe Balat, “Bu merkezin kurulmasıyla ilgili sayın rektörümüzün de izniyle hem çocuk endokrinoloji hem de erişkin endokrinolojiden arkadaşlarımızla istişare etmiştik. Bu istişare sonucu Gaziantep’te böyle bir merkezin olması gerektiği kararını almıştık. Sonrasında ise başvurularımızı yapıp Yükseköğretim Kurulu’ndan (YÖK) kabul aldık. Şimdi ise başhekimlik ekibinin özverili çalışmalarıyla böyle güzel bir merkeze kavuşmuş olduk. Obezite çağımızın sorunu ve bu sorun multidisipliner bir yaklaşım gerektiriyor. Bu nedenle ekibimizde endokrinolojideki hocalarımıza ek olarak fizik tedavi, göğüs hastalıkları da dahil olmak üzere çok değerli hocalarımız yer alıyor. Bu merkezde; hastalara bireysel programlar hazırlanacak. İşin içinde beslenme, diyetetik, psikololojinin de olduğu hatta cerrahi gerektiren hastalara obezite cerrahisinin de yapılabileceği bir ekiple birlikte Gaziantep halkının ve bölgenin hizmetindeyiz. Bu merkezde bütün arkadaşlarımızın çok emeği var. Katkıları için şimdiden herkese çok teşekkür ediyorum. Merkezimizin, hayırlı bir merkez olmasını diliyorum.” ifadelerine yer verdi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Sağlık-Sen Batman Şubesi, Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde bir hekime yönelik bıçaklı saldırıya tepki gösterdi. Sendika, sağlıkta şiddetin yapısal bir sorun haline geldiğini vurguladı ve kalıcı çözümler talep etti.
Deprem gibi afet durumlarında medyanın sorumluluğunun arttığını belirten Prof. Dr. Süleyman İrvan, medyadan hem yeterince hızlı olması hem de teyitsiz bilgiler aktarmamasının beklendiğine dikkat çekti.
İmplantların ömür boyu kalıcı olacağı düşüncesinin yanlış olduğunu belirten uzmanlar, bazı durumların implant kaybıyla sonuçlanabileceğini söylüyor.
Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp (GETAT) Uzmanı Doktor Celal Ayral, kronik hastalıklar ve bağışıklık sistemi sorunlarında modern tıbbın tek başına yeterli olmadığını belirterek, geleneksel tıbbın bilimsel temellerle desteklenerek modern tıpla entegre edilmesi gerektiğini söyledi.