Eski Bayındırlık ve İskân Bakanı Zeki Ergezen vefat etti

Eski Bayındırlık ve İskân Bakanı Zeki Ergezen, Ankara’da uzun süredir tedavi gördüğü hastanede, kanser hastalığına bağlı çoklu organ yetmezliği sebebiyle vefat etti.
Milletvekilliğiyle başlayan siyaset hayatına Bayındırlık ve İskân Bakanı unvanıyla devam ederek uzun yıllar Türkiye siyasetinde sevilen bir şahsiyetti.
Ergezen için yarın TBMM’de devlet töreni yapılacak. Öğle namazına müteakip Hacı Bayram Veli Camii'nde cenaze namazı kılınacak. Cenaze namazının ardından Ergezen'in cenazesi defnedilmek üzere memleketi Bitlis'in Ahlat ilçesine getirilecek.
Zeki Ergezen kimdir?
Ankara Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi Mimarlık Bölümü mezunu Zeki Ergezen, 2 Aralık 1949 yılında Bitlis’in Ahlat ilçesinde dünyaya geldi. Ergezen, Bitlis ve Muş'ta Bayındırlık İl Müdürlüğü, Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nde İnşaat Dairesi Başkanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü'nde İnşaat Emlak Dairesi Başkanlığı görevlerinde bulundu. AK Parti kurucu üyesi oldu.
19, 20, 21 ve 22'nci dönem Bitlis Milletvekilliği yapan Ergezen, 20'nci dönemde TBMM Başkanlık Divanı Kâtip Üyeliği görevine seçildi. Zeki Ergezen, 58'inci ve 59'uncu hükümetlerde Bayındırlık ve İskân Bakanı olarak görev yaptı. 23'üncü dönemde Karadeniz Ekonomik İş birliği Parlamenter Asamblesi (KEİPA) Türk Grubu Üyesi oldu. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Cezasızlık duygusunun, toplumda adaletsizliğin yaygınlaştığı ve suçların karşılıksız kaldığı bir algı oluşturduğuna belirten uzmanlar, bu durumun, bireylerde çaresizlik, öfke, güvensizlik ve umutsuzluk gibi olumsuz duygulara neden olduğunu söylüyor.
Diyarbakır'da bir ilk gerçekleştirilerek "uyanık kraniotomi" yöntemiyle hastanın beynindeki tümör, hastayla ameliyat sırasında konuşularak başarılı bir şekilde alındı.
Yaz aylarının gelmesiyle birlikte kene ısırmaları vakalarının ortaya çıkmaya başlarken uzmanlar, özellikle Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) riski taşıyan bölgelerde vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyarıyor.
Prof. Dr. Meliha Kasapoğlu Aksoy, fiziksel hareketsizliğin yüksek tansiyon, diyabet, obezite ve depresyon gibi pek çok hastalığın başlıca nedeni olduğunu belirterek, günde 30 dakikalık tempolu yürüyüşün bu riski önemli ölçüde azalttığını söyledi.