Bursa Şehir Hastanesi’nde bir ilk: Yanıklarda botokslu tedavi

Bursa Şehir Hastanesi’nde yanık tedavisinde bir ilk gerçekleştirildi. Tiner patlaması sonucu iki bacağında derin yanıklar oluşan hastaya lazer tedavisinin yanı sıra ilk kez botoks uygulandı. Uygulamanın ardından yanık izlerinde renk değişimi, deri yumuşaması ve hareket kabiliyetinde artış gözlemlendi.
Bursa Şehir Hastanesinde yanık vakalarının tedavisinde botoks yöntemi ilk kez uygulandı. İki bacağında da derin yanık izleri bulunan 17 yaşındaki Cengiz Özgülmez, aldığı tedavi sonucu gözle görülür değişim olduğunu dile getirdi.
2017 yılında tiner tenekesinin patlaması sonucu vücudunda derin yanıklar meydana gelen Özgülmez, ikamet ettiği İzmir’de çeşitli tedaviler aldı. Aradan geçen 8 yılda bacaklarındaki yanık izleri geçmeyen Özgülmez, doktorunun tavsiyesiyle Bursa Şehir Hastanesi Yanık Merkezine başvurdu. Çocuk Yanık Sorumlusu Doç. Dr. Sabriye Dayı tarafından değerlendirilen Özgülmez’e lazer tedavisinin yanında botoks tedavisi uygulandı.
Yaşadığı süreci aktaran Özgülmez "Sabriye hanımdan bir kere lazer tedavisi gördüm. Bir de botoks tedavisi gördüm ve bana çok iyi geldi. Derilerde gözle görülür değişim var ve ben de kendimi çok iyi hissediyorum. Her iki ayağımda yanıklar var. Bacaklarımda botoks iğnesi yapıldıktan sonra lazer tedavisi uygulanıyor. Gözle görülür bir değişim var. Renkte büyük bir değişim var. Biraz ten rengine dönmeye başladı. Bu tedaviyle etlerim biraz daha yumuşadı. Bileklerim daha sertti. Sabriye hocam çok iyi geldi bana. Her şey için teşekkür ederim" dedi.
"İlk sonuçlar olumlu"
Genelde kozmetik alanda uygulanan botoks uygulamasını yanık vakalarında yeni bir tedavi yöntemi olarak kullanmaya başladıklarını belirten Bursa Şehir Hastanesi Yanık Merkezi Çocuk Yanık Sorumlusu Doç. Dr. Sabriye Dayı ise, ilk sonuçların oldukça olumlu olduğunu bildirdi.
Hastalara bu yöntemi hangi durumlarda kullandıklarını açıklayan Doç. Dr. Dayı "Kasılma ya da büzüşme durumu dediğimiz, eklemini kullanamama durumlarında kullandığımızda, o eklem fonksiyonunun oldukça iyi açıldığını gözlemekteyiz. Kontraktür (Kas esnekliği kaybı) dediğimiz olaylarda veya kaşıntıda da gerçekten çok faydasını görüyoruz. Ayrıca skar dediğimiz yanık sonrası oluşan, aşırı doku olan bölümlerde onların da inceldiğini, renginin normalleştiğini görmekteyiz. Hastalarımızdan bu yönde çok olumlu dönüşler anlamaktayız." diye konuştu. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Z kuşağının genel olarak sorumluluğu zayıf bir kuşak olarak nitelendirildiğini söyleyen Dr. Öğr. Üyesi Özgün Arda Kuş, "Z kuşağı, yetişkinlik evrelerinde, aidiyet duygusu güçlü ve sorumluluktan kaçmayan bir kuşak olacaktır.” dedi.
Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen), Şırnak İl Sağlık Müdürlüğü görevine yeni başlayan Op. Dr. Murat Sili'yi ziyaret ederek, Şırnak'taki sağlık altyapısı ve sağlık çalışanlarının çalışma koşulları hakkında bilgi verdi.
Cilt kanserinin en tehlikeli formun ölümcül olabilen malign melanom olduğunu belirten Dermatoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Serpil Şener, erken teşhisin hastanın yaşam süresini ciddi şekilde etkilediğini vurguladı.
Gaziantep Şehir Hastanesinde 8 yataklı kamu hastanelerinde tek olan iyotlu tedavi merkezinin açılışı gerçekleşti.