Kebap ustasından et pişirmenin püf noktaları
Yıllardır kebapçılık yapan Ahmet Doğan, et ve tavuğun doğranmasından terbiyesine, şişe geçirilmesinden mangalda pişirilmesine kadar kebabın serüveniyle ilgili dikkat edilmesi gereken püf noktaları anlattı.
Havalanın ısınmasıyla birlikte vatandaşların piknik yaparken en çok yapmak istedikleri işlerin başında mangal keyfi geliyor. Peki, doğru bir mangal nasıl yakılmalı, et ve tavuk terbiyesinde nelere dikkat edilmeli? Daha lezzetli bir et yemek için dikkat edilmesi gereken hususlar neler?
Sofraya geldiğinde belki birkaç dakikada tüketilen kebapların hazırlanışında dikkat edilmesi gerekenlerle ilgili İLKHA muhabirine konuşan kebap ustası Ahmet Doğan, lezzetli bir kebap pişirmek için püf noktaları anlattı.

Tavuk ve kanat geldiğinde ilk önce büyüklük ve küçüklüğüne dikkat ederek kebaplık şeklinde doğradıklarını söyleyen Doğan, "Doğradıktan sonra bunun terbiye serüveni var. Herkesin terbiye şekli farklıdır. Bizim yaptığımız biraz daha sadedir. Salça, yağ ve pul biberi kullanıyoruz. Sade olunca ömrü biraz daha uzun oluyor ve tavuğun has tadı kalmış oluyor. Çok baharat atığımız zaman daha çok baharatın tadını alırız. Benim favorim genelde tavuğun kendi tadıdır. Tadını bozmadan, biber salçası, Islatılmış pul biber ve yağ kullanarak terbiye ediyoruz. Kimisi var yoğurt kullanıyor ama ben yoğurt kullanmıyorum. Yoğurt kullandığımız zaman tavuk biraz daha yumuşak olur." dedi.
Doğan, "Pişirmeden önce şişe sapladığımız kebapları üst üste değil de biraz daha mesafeli sapladığımız zaman içi de pişmiş olur. Özellikle ateşini yaktığımız zaman dinlenmiş közde pişirilmesi her zaman daha güzel olur. Ateşi kızgın olduğu zaman dışı yanıyor içi de pişmemiş oluyor. Bunun için eti şişe güzelce sapladıktan sonra dinlenmiş közde pişirirsek daha güzel bir kıvam alır." diye konuştu. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Trafik kazalarında dikkat edilmesi gereken hususlar, sigorta ve kasko işlemlerinin işleyişi hakkında konuşan Avukat Muhammed Harun Vergili, meydana gelen kazalarda tarafların talep edebileceği haklar, alabileceği tazminat kalemlerine dair önemli açıklamalarda bulundu.
Malatya'da yaklaşık yarım asırdır döşemecilik yapan Murat Gürsoy, eski mobilyaların kalitesine dikkat çekerek tamiratın yeni ürün almaktan daha ekonomik ve uzun ömürlü olduğunu söyledi.
Necmettin Erbakan Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Hüseyin Sudan, Muharrem ayının ve Aşura gününün İslam’daki önemine dikkat çekerek, bu günün hem manevi açıdan büyük faziletler taşıdığını hem de Kerbela hadisesi nedeniyle derin bir anlam barındırdığını söyledi.
Dünya üzerinde bir milyardan fazla çocuğun yetim, öksüz ve sosyal yetim statüsünde yer aldığını söyleyen Yetim Vakfı Başkanı Murat Yılmaz, yetimlerin korunmasının toplumsal ve İslami bir sorumluluk olduğunu, sivil toplum, devlet ve ailelerin el ele vererek çalışması gerektiğini söyledi.