Tarihi Şadyan Köprüsü turizme kazandırıldı

Elazığ’ın Maden ilçesine bağlı Dutpınar köyünde bulunan tarihi Şadyan Köprüsü’ndeki restorasyon çalışmaları tamamlandı.
Konu hakkında açıklama yapan İlçe Kaymakamı Davut Düzgün, "Tarihi Şadyan Köprüsü aslında Osmanlı'dan da önce tarihi ipek yolunun bir parçası olarak, doğuyu daha iç bölgelere bağlayan çok canlı ticaretin olduğu bir köprüdür. İlerde kervansaray kalıntıları da var. Onları da ileride inşallah görebiliriz. Bu iki yakayı birbirine bağlayan çok geçmişi olan köklü bir ulaşım mekanı, ulaşım eseridir. Tabi bu yüzyıllar boyunca çeşitli tamiratlar görmüş. Bu tamiratlar içerisinde çok da aslına uygun ve güzel şeyler yapılmamış" dedi.
"Köprüyü, Maden turizmine kazandırdık"
Karayolları 8. Bölge Müdürlüğü ile ortak restorasyon çalışması yürüttüklerini belirten Kaymakam Düzgün, "Karayolları bu işte finansmanı sağladı, bizlere destek oldular. Gördüğünüz haliyle Maden turizmine bu güzel köprüyü kazandırdık. İnşallah bundan sonra da hem Madenli hemşerilerimiz hem Elazığlı hemşerilerimiz hem de bölgedeki doğayı, ekolojiyi, tabiatı seven vatandaşlarımızı bekliyoruz. Onları buralarda misafir etmek, ağırlamak istiyoruz. Sadece köprü değil, köprünün yanında muhteşem bir doğa var. Muhteşem tarihi güzelliklerimiz var. Hükümet konağımızı, saat kulemizi, tarihi camilerimizi turizme kazandırma projemizin ayaklarından birisi de Şadyan köprüsüydü. İnşallah memleketimiz , ülkemiz için hayırlı olur." diye konuştu. (Zülfü Dinç-İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Bursa'da üç yıl önce açılan 90’lar konseptli bakkal, nostaljik ürünleri ve dönemin atmosferini yansıtan detaylarıyla müşterilerini geçmişe götürüyor. Eski okul önlüklerinden veresiye defterine kadar her unsur, 90’lı yılların mahalle ruhunu yeniden yaşatıyor.
18 Mayıs Uluslararası Müzeler Günü dolaysıyla 33 yeni eseri sergiye açtıklarını dile getiren Zeugma Mozaik Müzesi Özgür Çomak, Zeugma'nın sadece mozaikleri ile değil lejyon kenti olmasıyla da önemli olduğuna dikkat çekti.
Bursa’da yaşayan Büşra Sayi Çelik, ebru sanatını, ney, kanun ve bendirin ezgileriyle harmanlıyor. Renklerle sesi, desenlerle ritmi birleştiren Çelik, geleneksel sanatları tek bir çatı altında yaşatıyor. Sabırla işlenen motifler ve nefesle yankılanan notalar, sanatında estetikle maneviyatı buluşturuyor.
Mardin Artuklu Fuar Alanında 9 gün sürecek olan 2’nci Kitap Fuarı, yüzlerce öğrenci ve vatandaşın katılımıyla açıldı.