Maarif Tiyatro Akademisi oyunculuk yetenek sınavı başvuruları başlıyor
Millî Eğitim Bakanlığı tarafından öğretmen ve personele yönelik düzenlenecek Maarif Tiyatro Akademisi kapsamında oyunculuk yetenek sınavı başvuruları 3 Eylül'de başlayacak. Başvurular 8 Eylül'e kadar devam edecek.
Millî Eğitim Bakanlığınca, Bakanlık merkez teşkilatı ile Ankara İl Millî Eğitim Müdürlüğüne bağlı öğretmen ve personele yönelik Maarif Tiyatro Akademisi kapsamında tiyatro kursu düzenlenecek.
Kursa katılacak öğretmen ve personelin, seçici kurul tarafından gerçekleştirilecek oyunculuk yetenek sınavı sonucunda belirleneceği bildirildi.
Yetenek sınavı başvuruları 3-8 Eylül tarihleri arasında alınacak.
Sınavlar 14 Eylül'de başlayacak
Oyunculuk yetenek sınavları, 14 Eylül-9 Ekim tarihleri arasında hafta içi 11.00-18.00 saatlerinde Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığında gerçekleştirilecek.
Adaylar, ders veya çalışma programlarını aksatmayacak şekilde sistem üzerinden sınav günü ve saati için randevu alabilecek.
Eğitimler ekimde başlayacak
Oyunculuk eğitimine katılmaya hak kazanan adaylar için eğitimlerin ekim ayında başlayacağı belirtildi.
Dört ay sürecek kurs, hafta içi 18.30-21.30 saatleri arasında düzenlenecek.
Eğitimi başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifika verilecek. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Malatya'daki Selçuklu ve Osmanlı dönemine ait Kırkkardeşler Şehitliği'nde arkeoloji ve restorasyon çalışmalarına başlandı.
Her ay farklı bir toplumsal meseleyi konu edinerek derinlemesine inceleyen Söz ve Kalem Dergisi, eylül sayısında "Dijital Oyun Bağımlılığı ve Zararları” temasını ele aldı.
Diyarbakır’ın Ergani ilçesindeki Çayönü Tepesi’nde yürütülen kazılarda, milattan önce 6900-6800 yıllarına tarihlenen yaklaşık 5 metrekarelik bir madencilik işliği ortaya çıkarıldı. İşlikte malakitler, bakır boncuklar ve bakır nesneler ile taş döşeli çalışma alanı bulundu.