Baba mesleğini sadık müşterileri sayesinde devam ettiriyor

Gaziantep’te ilerlemiş yaşına rağmen baba mesleği olan terziliği 40 yıldır sürdüren Metin Türkdönmez, sadık müşterileri sayesinde unutulmaya yüz tutmuş bir mesleği icra ediyor.
Hazır giyim sektörünün öne çıkması ile bir zamanların gözde mesleği olan terziliğin, dikim yerine daha çok tamir yaptığını belirten 40 yıllık terzi ustası Metin Türkdönmez (58), ilerlemiş yaşına rağmen baba mesleğini sadık müşterileri sayesinde sürdürdüğünü söyledi.
Son yıllarda hazır giyim sektörünün artmasıyla birlikte bir zamanların gözde meslekleri arasında ilk sıralarda yer alan terziliğin geldiği noktaya değinen Türkdönmez, terzilere ilginin giderek azaldığını ve böyle giderse bu mesleğin birkaç yıla varmadan yok olacağını söyledi.
Müşterilerin isteği üzerine takım elbise ve özel pantolon dikmek yerine sökük ve paça tamiri yaparak mesleğini sürdürmeye çalıştığını belirten Türkdönmez, "Terzilik baba mesleğim. Ben yaklaşık 40 yıldır bu mesleği yapıyorum. Mesleğimiz aslında iyi bir meslektir. Fakat artık bitti. Eleman yetişmediğinden mesleğimiz bitti." dedi.
Türkdönmez, "Babamızdan bize kaldığı için devam edip gidiyoruz. 40 yıldır burada esnaflık yapıyorum. Mesleğe babamın yanında başladım. Çırak olarak yanına geldim. Babam ile beraber çalışıp gittik. Elim ayağım tuttuğu sürece de terzilik yapmaya devam edeceğim. Terzilik işine başladığım günden itibaren hiç bu mesleği değiştirmedim." ifadelerini kullandı.
40 yıldan bu yana elinden iğne ve ipliği düşürmediğini belirten Türkdönmez, hazır giyim sektörünün terziliği bitirdiğini ve terzilerin eski günleri arar olduğunu ifade ederek, "Daha önceleri çok iyi çalışıyorduk. Bayramlarda bir ay boyunca sabahlara kadar çalışıyorduk. O zaman konfeksiyon yoktu. Çalışmamız yoğundu. Ama şimdilerde ise ancak tamirat üzerine çalışıyoruz. Gömlek, pantolon ve şalvar; bunları dikiyoruz." diye konuştu.
Unutulmaya yüz tutmuş terziliğin tekrar canlanması kursların açılması gerektiğini söyleyen Türkdönmez, yetkililerde bu mesleğe gereken ilgiyi göstermesini istedi. (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Şırnak Cizre'de okuma alışkanlığını yaygınlaştırmak amacıyla düzenlenen 7'den 70'e Okuyan Cizre" kitap yarışmasında, ilkokuldan yetişkinlere kadar her yaştan vatandaş kitaplarla buluştu. Proje sonunda 70 kişi ödül almaya hak kazandı.
Battalgazi ilçesinde hayırseverlerin destekleriyle 2 katlı olarak inşa edilen, 180 metrekare alana sahip olan 400 kişinin aynı anda ibadet edebileceği Evliyaoğlu Camii'nin açılışı gerçekleştirildi.
Medya eleştirmeni Mustafa Karakaş, Türkiye’de sinemanın kuruluşundan itibaren İslami değerlerin sistematik şekilde sansüre uğradığını, günümüzde ise Müslümanların medya mühendisliğiyle hedef alındığını söyledi. Karakaş, İslami camianın medya üretiminde ciddi eksiklikler yaşadığını da vurguladı.
Siirt’in yöresel tatlıları ve zengin mutfağının tanıtılması amacıyla bu yıl 4’üncüsü düzenlenen yöresel yemek yarışması, yoğun ilgi gördü.