Suriye’nin El Bab kentinde 25 kilo el yapımı patlayıcı ele geçirildi

Suriye'nin El Bab kentinde bombalı eylemde kullanılacağı değerlendirilen yaklaşık 25 kilo el yapımı patlayıcı ele geçirildi.
Gaziantep Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, El Bab'ta PKK/YPG/PYD mensupları tarafından Münbiç Bölgesi'nde hazırlandığı belirlenen el yapımı patlayıcı (EYP) bulunduğu belirtildi.
Açıklamada, “Valiliğimiz koordinasyonunda danışmanlık hizmeti verilen El Bab’ta PKK/YPG/PYD silahlı terör örgütü mensupları tarafından Münbiç Bölgesi'nde hazırlanan ve El Bab şehir merkezinde bombalı eylemde kullanılacak olan bir adet uzaktan komutalı radyo frekans ateşleme anahtarı ile metal kutu içerisinde yaklaşık 25 kilo ağırlığında C4 ile tuzaklanmış EYP, toprağa gömülü vaziyette bulunarak yerinde etkisiz hale getirilmiş olup, olayla ilgili yerel savcılığa bilgi verilerek, tahkikata başlanılmıştır.” denildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Uluslararası Aile Fuarı’nda “Ailede Pozitif İletişim” konulu bir seminer veren Prof. Dr. Nevzat Tarhan, iyiliğin hem yapanı hem de yapılanı etkileyen antidepresan etkisine dikkat çekerek, "İyilik artık bilimin de konusu hâline geldi." dedi.
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, yeni düzenlemeyle birlikte 6 ay, 1 ve 2 yıl ceza alan kişilerin sırasıyla; 9, 18 ve 36 gün cezaevine gireceğini söyledi.
HÜDA PAR Genel Başkan Vekili Dr. Halef Yılmaz, İran ile işgal rejimi arasındaki savaşın sonucunda işgal rejiminin hiçbir askeri başarıyı gerçekleştiremediğini; buna karşılık İran'ın birçok kazanım elde ettiğini vurguladı.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, bölgedeki hava sahası kısıtlamalarının devam ettiğini açıklayarak, 24 Haziran itibariyle güncel durumu paylaştı.