Savcı Kiraz’ın otopsi raporu açıklandı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, rehin alındıktan sonra öldürülen savcı Mehmet Selim Kiraz'ın otopsi sonucuna ilişkin bir açıklama yaptı.
31 Mart günü İstanbul Çağlayan Adliyesi’nde, rehin alındıktan sonra öldürülen Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın otopsi raporuyla ilgili, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı bir açıklama yaptı. Açıklamada, “Sezgin Tanrıkulu adliyeye gelmediği gibi kendisine ulaşılmak istendiğinde telefonlara da çıkmamıştır.” ifadeleri dikkat çekti.
Başsavcılık ’tan yapılan açıklamada şunlar ifade edildi: "Şehit cumhuriyet savcımızın 01.04.2015'te saat 01.30'da Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsi sonucu elde edilen bilgilere göre, cumhuriyet savcımızın başına bitişik atış olacak şekilde silahla ateş edildiği, ateş edilen silahın ise teröristlerin kullandığı 7,65 çaplı silah olduğu tespit edilmiştir. Cumhuriyet savcımızın odasından peş peşe silah seslerinin gelmesi üzerine güvenlik güçlerimiz yasal müdahalede bulunmuşlardır. Bu esnada teröristler de içeriden güvenlik güçlerine silahla karşılık vermişlerdir.”
“Sezgin Tanrıkulu adliyeye gelmediği gibi kendisine ulaşılmak istendiğinde telefonlara da çıkmamıştır”
Açıklamanın devamında, “İstanbul Baro Başkanı sayın Ümit Kocasakal, avukat Şükriye Erden ve özellikle Sami Elvan'ın teröristlerle iletişimleri sağlanmış, uzun görüşmelere rağmen teslim olmamışlardır. Teröristlerin görüşmek istediği avukat Sezgin Tanrıkulu kendisine ilk ulaşıldığında adliyeye geleceğini belirtmesine rağmen adliyeye gelmediği gibi kendisine ulaşılmak istendiğinde telefonlara da çıkmamıştır." ifadelerine yer verildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Merkezi İstanbul olan 4 ayrı yolsuzluk soruşturmasında Eski CHP Milletvekili Aykut Erdoğdu, Gaziosmanpaşa, Büyükçekmece, Avcılar, Ceyhan ve Seyhan Belediye başkanlarının da aralarında bulunduğu 47 kişi hakkında gözaltı kararı verildiği bildirildi.
Batman'da sivil toplum kuruluşlarının öncülüğünde düzenlenen basın açıklamasında, Mavi Marmara Şehitleri anıldı. Katılımcılar, siyonist işgal rejiminin artarak devam eden saldırılarına tepki göstererek, Gazze'deki işgalin son bulması için herkesi harekete geçmeye çağırdı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Şahsen faizsiz ekonomi özlemimi bundan sonra da gür bir seda ile dillendirmeye devam edeceğim. Tıpkı 'Dünya 5'ten büyüktür' itirazımızda olduğu gibi, faize dayalı ekonomik nizamın değişmesi için de mücadeleden geri durmayacağız." dedi.
Gaziantep Şehitkamil ilçesindeki bir ilkokulda kantincinin, yaptığı tostlara Kur'an-ı Kerim'in sahifelerini sardığı iddiaları üzerine veliler protesto düzenledi. Valilik, kantinin ticari faaliyetlerini durdurup soruşturma başlattı.