Piyasadaki taklit ve hileli gıda ürünü sayısı bin 418'e yükseldi
Tarım ve Orman Bakanlığı, hileli ve taklit edilen gıda ürün listesine, tespit edilen yeni ürünleri de ekleyerek listeyi güncelledi.
Bakanlık ekiplerinin yaptığı son incelemelerde tespit edilen yeni ürünlerin de eklenmesiyle, taklit ve hileli ürün sayısı bin 418'e, sağlığa zararlı ürünü sayısı ise 222'ye yükseldi.
Tespit edilen markalara göre, taklit, hile ve sağlığa zararlılık kapsamında çeşitlilik açısından çiçek balında usulsüzlük, peynirde yağ oranı düşüklüğü ve zeytinyağına tohum yağı karıştırma yöntemleri öne çıkıyor.
Şehirler arasında da çiçek balında hile kapsamında Ankara'nın Akyurt ilçesi öne çıktı.
Tarım ve Orman Bakanlığı, her tespit çalışması sonrasında yeniden güncellediği ve güvenilir gıda markaları olarak belirttiği listeye, guvenilirgida.tarimorman.gov.tr adresinden ulaşılabileceğini hatırlattı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Dışişleri Bakanlığı, Abyei'deki BM Geçici Güvenlik Gücü'nün (UNISFA) Sudan'ın Kadugli kentindeki lojistik merkezine yönelik saldırıyı kınadı. Saldırıda 6 Bangladeşli barış gücü askeri hayatını kaybetmiş, 8 asker yaralanmıştı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Kabine Toplantısı'nda "Terörsüz Türkiye" süreci, Suriye sahasındaki gelişmeler, 2026 asgari ücreti ve "yasa dışı" bahisle mücadele başlıkları kapsamlı şekilde ele alınacak.
HÜDA PAR Bingöl İl Başkanlığı, merkez Simani Mahallesi Muhtarı Tahsin Çeçen’in daveti üzerine, mahallede yıllardır devam eden giriş-çıkış sorununu sahada değerlendirmek üzere incelemelerde bulundu.
2026 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi'nin görüşüldüğü TBMM Genel Kurulu, hafta sonu da çalışmalarını ara vermeden sürdürecek.