Kızıltepe'de 3 mahallenin ismi değiştirildi

Kızıltepe Belediyesi aldığı meclis kararıyla üç mahallenin mevcut ismini değiştirdi.
Mardin'in Kızıltepe Belediyesi, ilçe merkezindeki Aşiti, Berçem ve Medya mahallelerinin isimlerini aldığı meclis kararıyla değiştirdi.
Yapılan değişiklikle Aşiti Mahallesi'ne Yenikent, Berçem Mahallesi'ne Şahkulubey, Medya Mahallesi'ne ise Selahattin Eyyubi ismi verildi.
Konuyla ilgili belediyeden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 18. Maddesi bendi ve 9. Maddesi hükümleri uyarınca Berçem, Aşiti ve Medya mahallelerinin isimleri değiştirildi. Berçem Mahallesi’ne ilçede yer alan Şahkulubey kümbetinden esinlenerek Şahkulubey ismi verilirken, yeni yapılaşmaların hız kazanmaya başladığı Aşiti Mahallesi'ne Yenikent ismi verildi. Kudüs fatihi ve İslam'ın sancaktarlığını yapmış olan Selahattin Eyyubi’nin adının yaşatılması adına da Medya Mahallesi’nin adı Selahattin Eyyubi olarak değiştirildi.” (Mehmet Aslan-İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Nasıl 15 Temmuz direnişi ile darbecilere meydanları dar ettiysek, inşallah, darbe anayasası utancından da bu milleti mutlaka kurtaracağız.” dedi.
Bingöl'ün Kiğı ilçesinde 3,6 büyüklüğünden bir deprem meydana geldi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Her ne kadar kimileri rahatsız olsa da son dönemde yürütülen tahkikatları gayet olumlu karşılıyoruz. Türkiye'yi safrasındaki taşlardan kurtaracak her adımın kazananı ülkemiz, milletimiz ve şüphesiz demokrasimiz olacaktır." dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif’in de katılımlarıyla yarın Bakü'de düzenlenecek Türkiye-Azerbaycan-Pakistan Üçlü Zirvesi’nin toplantısına katılacak.