Hangi il kaç milletvekili çıkaracak

YSK, TÜİK’in açıklamış olduğu illerin nüfus rakamlarını esas alarak milletvekillerinin illere olan dağılımını yeniden düzenledi.
Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) son nüfus verilerine göre milletvekillerinin illere olana dağılımını yeniden düzenledi. Buna göre 7 Haziran'da yapılacak olan seçimlerinde 8 ilin çıkaracağı milletvekili sayısı değişti.
Ankara'nın çıkacağı milletvekili sayısı 31'den 32'ye, 85 milletvekili çıkaran İstanbul'un milletvekili sayısı ise 88'e ulaşırken, son genel seçimde 1 milletvekili çıkaran Bayburt'un milletvekili sayısı da 2'ye yükseldi. Elazığ, Kütahya, Manisa, Muş ve Ordu'nun çıkaracağı milletvekili sayısı ise düştü.
Buna göre 7 Haziran 2015'teki genel seçimde hangi ilin kaç milletvekili çıkaracağı şöyle sıralandı:
Adana 14
Adıyaman 5
Afyonkarahisar 5
Ağrı 4
Amasya 3
Ankara 32
Antalya 14
Artvin 2
Aydın 7
Balıkesir 8
Bilecik 2
Bingöl 3
Bitlis 3
Bolu 3
Burdur 3
Bursa 18
Çanakkale 4
Çankırı 2
Çorum 4
Denizli 7
Diyarbakır 11
Edirne 3
Elazığ 4
Erzincan 2
Erzurum 6
Eskişehir 6
Gazi antep 12
Giresun 4
Gümüşhane 2
Hakkâri 3
Hatay 10
Isparta 4
Mersin 11
İstanbul 88
İzmir 26
Kars 3
Kastamonu 3
Kayseri 9
Kırklareli 3
Kırşehir 2
Kocaeli 11
Konya 14
Kütahya 4
Malatya 6
Manisa 9
Kahramanmaraş 8
Mardin 6
Muğla 6
Muş 3
Nevşehir 3
Niğde 3
Ordu 5
Rize 3
Sakarya 7
Samsun 9
Siirt 3
Sinop 2
Sivas 5
Tekirdağ 6
Tokat 5
Trabzon 6
Tunceli 2
Şanlıurfa 12
Uşak 3
Van 8
Yozgat 4
Zonguldak 5
Aksaray 3
Bayburt 2
Karaman 2
Kırıkkale 3
Batman 4
Şırnak 4
Bartın 2
Ardahan 2
Iğdır 2
Yalova 2
Karabük 2
Kilis 2
Osmaniye 4
Düzce 3
(İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "İki yıl önce mobil göç araçlarıyla kimlik kontrollerine başladık. O dönemde kimlik sorduğumuz her 4 kişiden yaklaşık 3’ü düzensiz göçmendi. Bu oran yüzde 74,5’ti. Geçtiğimiz ay ise bu oran yüzde 1,8’e kadar düştü." dedi.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "Filistin halkının maruz kaldığı zulüm, tüm askerî ve teknolojik imkanların kullanıldığı bir soykırıma dönüşmüş vaziyettedir." dedi.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı olan İSKİ'ye, kentsel atıksuların bir kısmının arıtma işlemi yapılmadan deşarj edildiği gerekçesiyle para cezası kesildi.
Tunceli Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, İçişleri Bakanlığı tarafından Merkez Valiliği'ne çekildi.