HAMAS’tan ateşkes açıklaması: israilin işgal planları boşa çıktı
İslam Direniş Hareketi (HAMAS), ABD Başkanı Donald Trump’ın önerisiyle gerçekleşen görüşmelerin ardından, ateşkes konusunda anlaşmaya varıldığını açıkladı.
HAMAS tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Hareket ve Filistin direniş grupları arasında, Filistin halkına karşı yürütülen yok etme savaşını sona erdirmek ve Gazze Şeridi'nden işgalin çekilmesini sağlamak amacıyla, Şarm El-Şeyh'te Başkan Trump'ın önerisi üzerine sorumlu ve ciddi müzakereler gerçekleştirilmiştir.
İslam Direniş Hareketi (HAMAS), Gazze'ye yönelik savaşı sona erdirmek, işgali geri çekmek, yardımların girişine izin vermek ve esirlerin takasını sağlamak için bir anlaşmaya varıldığını duyurur.
Katar, Mısır ve Türkiye'deki arabulucular olan kardeşlerimizin çabalarını büyük takdirle karşılıyoruz ve savaşı kalıcı olarak sona erdirmek ve Gazze Şeridi'nden işgalin tamamen çekilmesini sağlamak için ABD Başkanı Donald Trump'ın çabalarını da takdir ediyoruz.
Başkan Trump'ı, anlaşmanın garantör devletlerini ve çeşitli Arap, İslam ve uluslararası tarafları, işgalci hükümeti anlaşmanın şartlarını tam olarak uygulamaya zorlamaya ve anlaşılanların uygulanmasından kaçınmasına veya geciktirmesine izin vermemeye çağırıyoruz.
Gazze Şeridi'nde, Kudüs'te ve Batı Şeria'da, vatan içinde ve dışında, eşsiz bir onur, kahramanlık ve şeref gösteren ve kendilerini ve ulusal haklarını hedef alan faşist işgalin projelerine karşı koyan büyük halkımızı selamlıyoruz. Bu büyük fedakarlıklar ve duruşlar, israil işgalinin boyun eğdirme ve yerinden etme planlarını boşa çıkarmıştır.
Halkımızın fedakarlıklarının boşa gitmeyeceğini, anlaşmamıza bağlı kalacağımızı ve halkımızın özgürlük, bağımsızlık ve kendi kaderini tayin hakkı dahil olmak üzere ulusal haklarından vazgeçmeyeceğimizi teyit ediyoruz.” (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
AK Parti'nin önergesiyle tartışmalı 27'nci madde daraltıldı, ağır suçlarda erken tahliye kapısı kapatıldı. Aile içi cinayet, cinsel saldırı ve çocuk istismarı failleri tahliye edilmeyecek.
Ülke genelinde kasım ayında yapılan 122 binin üzerindeki gıda denetiminde, kurallara uymayan 1963 işletmeye toplam 141 milyon lira idari para cezası kesildi. 17 işletme için savcılığa suç duyurusu yapıldı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Finlandiya Cumhurbaşkanı Alexander Stubb ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Terörle mücadele adı altında Tunceli’den başlayarak bizim dönemimize kadar Kürt kardeşlerimizin kanını kimin döktüğünü benim milletim çok iyi bilir. Eğer cesareti varsa ve bir cellat görmek istiyorsa aynaya baksın. Kendi tarihine baksın. CHP’nin geçmişine baksın." dedi.