Bakan Gürlek: Haluk Levent tekneyle Yunan adalarına kaçacaktı
Adalet Bakanı Akın Gürlek, Ahbap Derneği soruşturmasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Gürlek, Haluk Levent'in yurt dışına kaçma hazırlığında olduğunu belirterek, soruşturmanın genişleyebileceğini söyledi.
Gürlek, soruşturmanın Haluk Levent'in kardeşinin gözaltına alınmasıyla başladığını belirterek, Şile Belediyesi soruşturmasının ardından hazırlanan MASAK raporunda Ahbap Derneği için deprem döneminde 245 milyon dolar bağış toplandığının belirlendiğini söyledi.
"Tekneyle Yunan adalarına kaçacaktı"
Bakan Gürlek, Haluk Levent'in yurt dışına çıkmak için harekete geçtiğini belirterek, "İzmir'den tekneyle Yunan adalarına kaçacaktı. 12 Temmuz'da yurt dışına çıkış yapmak isterken hakkında yurt dışına çıkış yasağı bulunduğunu öğrendi. Telefonunu kapatınca savcılarımız harekete geçti. Pazar günü Haluk Levent'i aldılar." dedi.
"Soruşturma genişleyebilir"
Ahbap Derneği soruşturmasının genişleyebileceğini ifade eden Gürlek, dosyada çok sayıda mali işlem bulunduğunu belirtti.
TRT Haber'de katıldığı programda Gürlek, vatandaşların bağış olarak verdiği paraların kumar ve bahis amacıyla kullanıldığını, dosyada yüksek tutarlı borç senetleri, kripto para şirketi üzerinden gerçekleştirilen para transferleri ile taşınmaz devirlerinin bulunduğunu söyledi.
Haluk Levent hakkında çok sayıda şikâyet bulunduğunu kaydeden Gürlek, soruşturmanın sürdüğünü, sosyal medya paylaşımlarıyla vatandaşları yönlendirdiği değerlendirilen kişilerin de ifadelerinin alındığını ifade etti.
Bakan Gürlek, soruşturmanın devam ettiğini belirterek, elde edilecek yeni deliller doğrultusunda dosyanın kapsamının genişleyebileceğini söyledi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Gaziantep Şehir Hastanesi Acil Tıp Kliniği Sorumlusu Dr. Öğr. Üyesi Kazım Ersin Altınsoy, kuduzun ölümcül ancak zamanında müdahaleyle önlenebilir bir enfeksiyon hastalığı olduğunu kaydetti.
Araştırmacı-Yazar Mehmet Emin Özmen, Konya'da Türkiye Kültür Yolu Festivali adı altında toplumun ve özelde gençlerin gayri İslami yaşantıya özendirildiğini, kadın ve erkek mahremiyetinin hiçe sayılması gibi dinimizin hoş görmediği davranışların sergilendiğini belirtti.
TBMM Genel Kurulunda, en düşük emekli aylığının artırılmasını da içeren Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kabul edilerek yasalaştı. Düzenlemeyle en düşük emekli aylığı 23 bin 552 liraya yükseltildi.