Bakan Fidan'dan NATO Ankara Zirvesi değerlendirmesi
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Ankara'da düzenlenen NATO Zirvesi'nin tüm müttefiklerin lider düzeyinde katılımıyla gerçekleştirildiğini belirterek, zirvenin Avrupa-Atlantik güvenliği açısından önemli başlıkları ele aldığını ifade etti.
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, 7-8 Temmuz tarihlerinde Ankara'da ev sahipliği yapılan NATO Zirvesi'ne ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Bakan Fidan, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:
"7-8 Temmuz tarihlerinde Ankara'da ev sahipliği yaptığımız NATO Zirvesi başarıyla tamamlandı.
Bu tarihi Zirve'ye tüm Müttefiklerin lider düzeyinde katılmış olması, ülkemize ve Sayın Cumhurbaşkanımıza duyulan güvenin bir göstergesidir.
NATO’nun dönüşümüne dair yoğun tartışmaların sürdüğü kritik bir dönemde düzenlenen Zirve'de, Avrupa-Atlantik güvenliğinin gündemindeki önemli meseleler etraflıca ele alındı.
NATO 3.0 vizyonu çerçevesinde daha güçlü bir NATO içinde daha güçlü bir Avrupa’nın temelleri atıldı.
Ülkemizin 22 yıl aradan sonra NATO Zirvesi'ne yeniden ev sahipliği yapmasına imkan sağlayan stratejik vizyonu ve güçlü liderliği dolayısıyla Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımızı sunuyoruz.
Zirve hazırlıkları sırasında yakın çalışma yürüttüğümüz NATO Genel Sekreteri Rutte'ye ve Müttefik ülke Dışişleri Bakanlarına teşekkür ediyoruz.
NATO Ankara Zirvesi'nin ülkemizin ve tüm Müttefiklerimizin huzuru ve güvenliği için hayırlı olmasını diliyoruz." (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 36. NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'ne ilişkin paylaşımda bulundu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Antonio Costa ve Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ile bir araya geldi.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, Türkiye'nin küresel bir güç olarak öne çıktığı 36. NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'ne ilişkin değerlendirmelerde bulundu.