Yunanistan'daki çiftçi grevi nedeniyle sınırda tır geçişleri durdu
Ticaret Bakanlığı, Yunanistan'daki çiftçi grevi nedeniyle İpsala ve Kipi sınır kapılarında tır geçişlerinin durduğunu duyurdu.
Bakanlık, Yunan çiftçilerin başlattığı grev nedeniyle Yunanistan tarafındaki yolların tır geçişlerine kapatıldığını açıkladı.
2 Aralık 2025 akşamından itibaren, İpsala ve Kipi Gümrük Kapılarında tır işlemleri gerçekleştirilemiyor.
Bakanlık açıklamasında, grev nedeniyle Yunanistan’ın Bulgaristan sınırındaki Ormenio Gümrük Kapısı’nın da çiftçiler tarafından kapatıldığı bildirildi.
Ayrıca, frigorifik tırlarla taşınan balık, yumurta, meyve, sebze, çiçek, tıbbi malzeme ve ADR belgesine sahip kimyasal madde taşıyan tankerlerin grevden muaf tutulması için gerekli adımların atıldığı vurgulandı.
Ticaret Bakanlığı, Yunanistan’ın Bulgaristan ve Makedonya’ya açılan diğer sınır kapılarında da grev nedeniyle benzer eylemler yapılacağı ve bu kapılarda da tır geçişlerine izin verilmeyeceği bilgisini paylaştı.
Grevin 15-21 Aralık tarihleri arasında devam etmesinin beklendiği belirtildi.
Açıklamada, bu süreçte tırların alternatif gümrük kapılarına yönlendirilmesinin büyük önem taşıdığına dikkat çekildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Bingöl İl Jandarma Komutanlığı unsurlarınca, aranan şahısların yakalanmasına yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında 2 kişi tutuklandı.
Dicle Üniversitesinde yetim ve öksüzler yararına yürütülen 3 günlük kermes çalışmasından dolayı Bilge Gençlik Kulübüne teşekkürlerini ileten Yetimler Vakfı, bu çalışmada önemli olan elde edilen miktarın değil, gençlerin böyle bir duyarlılık göstermesinin olduğuna vurgu yaptı.
Adana'da Havutlu Yeni Sanayi’deki dönüştürme merkezine yapılan operasyonda yüz binlerce uyuşturucu hap, milyonlarca kapsül ve üretim makineleri ele geçirildi. Gözaltına alınan 8 şüpheliden 6’sı tutuklandı.
Batman'ın Gercüş ilçesine bağlı HÜDA PAR'lı Kayapınar Belde Belediye Başkanı Samir Özhan, "Aksa'da Gündem" programında belediyenin yürüttüğü çalışmalar ve projeler hakkında açıklamalarda bulundu.