Yemenli alim Şeyh Lebîb Necîb: Diyarbakır, fıkıh ve ilimle yoğrulmuş kadim bir şehirdir
İlmi bir program için Diyarbakır’a gelen Yemenli âlim Şeyh Lebîb Necîb, kentin ilim geleneğine övgüde bulunarak, "Bu şehir, tarih boyunca fıkıh ve ilimle yoğrulmuş; âlimleriyle ümmete ışık tutmuştur." dedi.
Diyarbakır’da düzenlenen ilmi bir programa katılmak üzere kente gelen Yemenli alim Şeyh Lebîb Necîb, ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Diyarbakır’ın İslam dünyasında ilim ve fıkıh alanında köklü bir geçmişe sahip olduğunu vurguladı.
Diyarbakır’ın İslam dünyasında ilim ve fıkıh alanında köklü bir geçmişe sahip olduğunu vurgulayan Şeyh Lebîb Necîb, şehrin tarih boyunca İslam ümmetine değerli âlimler, eserler ve ilim merkezleri kazandırdığını belirtti.
Diyarbakır’ın tarih boyunca İslam ümmetine değerli âlimler, eserler ve ilim merkezleri kazandırdığını belirten Şeyh Lebîb Necîb, "Bu kadim şehre, Diyarbakır’a gelmekle şereflendim. Tarihiyle köklü, âlimleriyle köklü, İslam ümmetine hâlen faydası devam eden eserler kazandıran bir şehir. Bu şehir bir ilim ve fıkıh şehridir. Fıkıh, camilerinde, âlimlerinde ve evlatlarında yayılmış durumdadır." ifadelerini kullandı.
"Beklemediğim kadar güzel bir ilmi atmosferle karşılaştım"
Necîb, program kapsamında katıldığı derste gördüğü yoğun ilgiden etkilendiğini belirterek, "Burada beklemediğim kadar güzel bir ilmi ortam gördüm. Fıkıh ilmine, özellikle de İmam Şâfiî rahmetullahi aleyhin mezhebine olan bu büyük ilgiyi görmeyi doğrusu beklemiyordum. Ders boyunca sorular, açıklamalar ve tartışmalarla büyük bir etkileşim yaşandı. Elhamdülillah, bütün bunlar Allah Teâlâ’nın bir lütfu ve ikramıdır." dedi.
"Bu kadim şehirde ilme olan muhabbeti görmek beni sevindirdi"
Diyarbakır’da ilme olan muhabbeti görmekten büyük sevinç duyduğunu ifade eden Şeyh Lebîb Necîb, son olarak şu ifadeleri kullandı:
"Dilerim ki, bu şehirde geçmişte olduğu gibi bugün de var olan bu hayır ve ilim geleneği devam etsin; onu yetiştiren, koruyan hayırlı eller sayesinde büyüyüp gelişsin. Böylece bu ülkede yaşayan insanlar, ilimde köklü âlimlerin, imamların, vaizlerin ve ilim talebelerinin varlığıyla, vahyin nurlarıyla aydınlansın ve dosdoğru yola yönelsin. Allah Teâlâ herkesi, sevdiği ve razı olduğu işlerde muvaffak kılsın. Yüce Allah’tan bu şehrin ve bütün Türkiye’nin güvenliğini, huzurunu muhafaza etmesini diliyorum. Bu programın düzenlenmesine katkıda bulunan herkese de Allah’tan bol mükâfat ve ecir niyaz ediyorum." (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Muğla'nın Bodrum ilçesi açıklarında, düzensiz göçmenleri taşıyan lastik botun batması sonucu 14 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi ise kurtarıldı. Kayıp olduğu bildirilen 2 kişiye yönelik arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.
Kızılay tarafından Batman Tarım ve Orman İl Müdürlüğü personeline yönelik "İlk Yardım Eğitimi" düzenlendi.
Bingöl İl Jandarma Komutanlığına bağlı Genç İlçe Jandarma Komutanlığı ve JASAT ekiplerince, aranan şahısların yakalanmasına yönelik yapılan çalışmalarda kesinleşmiş hapis cezası bulunan bir şüpheli şahıs yakalandı.
Batman Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından, "2025 Aile Yılı" kapsamında yapılan ve planlanan çalışmaların ele alındığı istişare ve değerlendirme toplantısı düzenlendi.