Su ürünleri denetimlerinde 128,8 milyon TL ceza uygulandı
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 2026 yılı boyunca su ürünleri kaynaklarının korunması ve yasa dışı avcılığın önlenmesi amacıyla 151 bini aşkın denetim gerçekleştirildiğini, kurallara uymayanlara toplam 128,8 milyon TL idari para cezası uygulandığını açıkladı.
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, su ürünleri kaynaklarının korunması ve yasa dışı avcılığın önlenmesi amacıyla denetimlerin aralıksız sürdürüldüğünü bildirdi.
Yumaklı, 2026 yılı boyunca gerçekleştirilen denetimlerde kurallara uymayanlara toplam 128,8 milyon TL idari para cezası uygulandığını belirtti.
1 Eylül’de başlayan yeni av sezonuna ilişkin de bilgi veren Yumaklı, sezonun başlangıcından bu yana 18 binden fazla denetim yapıldığını ve kuralların titizlikle uygulanmasının sağlandığını kaydetti.
Denetimlerin amacının su ürünleri kaynaklarını korumak ve gelecek nesillere bereketli sular bırakmak olduğunu vurgulayan Yumaklı, denizlerin ve iç suların ekosisteminin korunması için çalışmaların 7 gün 24 saat sürdürüldüğünü ifade etti. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Osmaniye merkezli 8 ilde düzenlenen bahis operasyonlarında, hesaplarında 7 milyar liralık para hareketliliği tespit edilen 59 şüpheli yakalandı. Şüphelilere ait toplam 110 milyon lira değerindeki 11 taşınmaz ve 61 taşınır mala tedbir kararı uygulandı.
Şırnak Barosu 12. Olağan Genel Kurulu'nda yapılan oylama ile Av. Metin Tatar BARO başkanlığına seçildi. Tatar, tebrikleri eski başkan Av. Abdullah Fındık ile birlikte kabul etti.
AFAD, Marmara Denizi Yalova açıklarında 2.9 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu.
HÜDA PAR Sözcüsü ve Milletvekili Serkan Ramanlı, Siirt’te partisinin 5’inci Olağan İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada, adalet, eşitlik ve hizmet vurgusu yaptı. Siirt’in sorunlarının kendi gündemleri olduğunu belirten Ramanlı, çiftçiden esnafa, gençlerden kadınlara kadar toplumun tüm kesimlerinin sorunlarına çözüm üreten bir siyaset anlayışını hedeflediklerini söyledi.