Silopi’deki kesimhanede su, elektrik ve temizlik krizi
Şırnak Silopi’de kasap esnafı, belediye tarafından tahsis edilen Kavallı köyü yolu üzerindeki kesimhanede su, elektrik kesintisi ve çöp alanına yakınlık nedeniyle hijyen koşullarının sağlanamadığını belirterek çektikleri video ile duruma tepki gösterdi.
Şırnak’ın Silopi ilçesinde faaliyet gösteren kasap esnafı, belediye tarafından tahsis edilen Kavallı köyü yolu üzerindeki kesimhanede yaşanan su kesintisi, hijyen yetersizliği ve bitişikteki çöp alanı nedeniyle tepki gösterdi. Kesimhane dışında hayvan kesiminin yasak olduğunu hatırlatan esnaf, mevcut şartların hem halk sağlığını hem de kendi işlerini tehdit ettiğini belirtti.
Uzun süredir su kesintisi yaşandığını vurgulayan kasaplar, su olmaması nedeniyle hijyenik kesim yapmanın imkânsız hâle geldiğini dile getirdi. Bitişikteki geçici çöp toplama alanından yayılan kötü koku ve kirliliğin et ürünlerini olumsuz etkilediğini belirten esnaf, çektikleri görüntülerle duruma dikkat çekti.
Paylaşılan görüntülerde kesimlerin elverişsiz ortamda yapıldığı görülürken, kasap esnafı su sorununun çözülmesi, çöp alanının taşınması ve hijyen standartlarının acilen sağlanması için yetkililere çağrıda bulundu. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
İran savaşı nedeniyle ABD’nin savunma bütçesinin hızla tükendiği bildirildi.
Adalet Bakanlığı, Rojin Kabaiş'in ölümüne ilişkin soruşturma kapsamında kıyafetlerden DNA örneği alınmadığı yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını bildirdi.
Ensarullah Hareketi, Suudi Arabistan’a yönelik deniz ablukasında 6 geminin geçişini engellediklerini açıkladı.
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, "Bunu her platformda söylüyoruz. İklim değişikliği konusu sadece bir akademik çalışmanın, köşe yazısının ya da entelektüel bir çalışmanın sonucu değildir. Hayatımızın tam da merkezinde yer alan önemli bir gerçektir." dedi.