Siirt’in İkizbağlar köyünde fıstık üretimi olumsuz hava koşullarına rağmen korundu

Siirt İl Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik ekipleri, Tillo ilçesine bağlı İkizbağlar (Tom) köyünde 2025 yılı fıstık üretim durumunu yerinde inceledi.
Yapılan değerlendirmelere göre, düşük yağış ve yüksek sıcaklık gibi olumsuz hava koşullarına rağmen üretimde yalnızca yüzde 5–10 oranında kayıp yaşandığı belirlendi.
Yetkililer, bu başarıda üreticilerin teknik bilgiye dayalı ve bilinçli bakım uygulamalarını eksiksiz yerine getirmelerinin büyük rol oynadığını vurguladı.
Özellikle sulama imkânı bulunan üreticilerin düzenli sulama yapmaları sayesinde, ürün kaybının önüne geçildiği kaydedildi.
İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, İkizbağlar köyünde gerçekleştirilen bu incelemenin, iklim kaynaklı risklere karşı bilinçli üretimin önemini bir kez daha ortaya koyduğunu belirterek, köyün il ve bölge için örnek teşkil ettiğini ifade etti. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
İzmir'in Seferihisar ilçesi açıklarında Yunan unsurları tarafından geri itilen lastik bot içerisindeki 30 düzensiz göçmen kurtarıldı.
Mardin’in Artuklu ilçesinde bir kadın, evinde ölü bulundu.
Konya’da bu yıl 10’uncusu düzenlenen BilimFest, 21-24 Ağustos tarihleri arasında Konya Bilim Merkezi yerleşkesinde yapılacak.
Merkez Yeşilyurt ilçesinde hafriyat kamyonu ile otomobilin karıştığı trafik kazasında, otomobil sürücüsü hayatını kaybetti.