Şanlıurfa'da ormanlara giriş yasağı
Şanlıurfa'da, Valilik kararıyla kentteki ormanlık alanlara girişler 31 Ekim'e kadar yasaklandı.
Konuya ilişkin Valilikten yapılan açıklamada, hava sıcaklıklarının yüksek olması nedeniyle ormanlık alanlarında oluşan insan ve araç hareketliliği göz önüne alınarak bazı kararlar alındığı belirtilerek, "Şanlıurfa sınırları içinde bulunan bütün ormanlık alanlara girişler 5 Haziran-31 Ekim tarihleri arasında yasaklanmıştır. Bütün ormanlık alanlara, mangal, semaver ve benzeri yangın çıkmasına sebep olabilecek malzemelerin sokulması ve kullanılması ile buralarda her türlü ateş yakılması yasaklanmıştır. Orman alanlarının kenarında mola vermek ve piknik yapmak yasaklanmıştır. Şanlıurfa ili sınırları içinde yer alan Gölpınar Tabiat Parkı, Şanlıurfa Millet Ormanı, Akabe Orman Parkı ve Hilvan Karacurun Orman Parkı'nda sadece ateşsiz olarak piknik yapılabilecektir." denildi.
Açıklamada, kurallara uyulması konusunda jandarma, emniyet, zabıta ve orman muhafaza birimlerince kesintisiz denetim yapılacağı belirtilerek, "Kararlara uymayanlar hakkında Orman Kanunu, Türk Ceza Kanunu ve Kabahatler Kanunu hükümlerine göre adli ve idari işlem gerçekleştirilecektir." ifadelerine yer verildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Doğu Anadolu Sürücü Kursları Federasyonu (DASKEF) Başkanı Kenan Çetin, kış aylarının çetin şartlarında trafik kazalarını önlemek amacıyla sürücülere önemli uyarılarda bulundu.
Babasından edindiği bakırcılık mesleğini 60 yıldır aralıksız sürdüren Nihat Özcan, uzun yıllarını bu mesleğe adamasıyla usta olduğunu ve bu yolda oğlunu ve torununu çırak olarak yetiştirdiğini aktardı.
Gaziantep'in Nizip ilçesinde Motosikletli Yunus Timleri tarafından gerçekleştirilen çalışmalarda ruhsatsız silah ele geçirildi.
Gaziantep İl Jandarma Komutanlığınca, kaçakçılıkla mücadele kapsamında Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen çalışmalar neticesinde çok sayıda elektronik eşya ele geçirildi.