Şanlıurfa'da fırınlara denetim: 5 işletmeye cezai işlem uygulandı
Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde belediye ekiplerince fırınlara yönelik gerçekleştirilen denetimlerde ekmek gramajı ve fiyatı, hijyen şartları ile üretim koşulları kontrol edildi. Denetimlerde eksiklik tespit edilen 5 işletmeye cezai işlem uygulandı.
Siverek Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, halk sağlığının korunması ve uygun üretim koşullarının sağlanması amacıyla ilçe genelinde faaliyet gösteren fırınlara yönelik denetim gerçekleştirdi.
Denetimlerde ekmeklerin gramajı ve fiyat etiketi kontrol edilirken, işletmelerin genel hijyen durumu, üretim alanlarının uygunluğu ve çalışanların kişisel temizliği de incelendi.
Kontroller sırasında tespit edilen eksiklikler konusunda işletme sahiplerine gerekli uyarılar yapılırken, kurallara uymadığı belirlenen 5 işletmeye cezai işlem uygulandı. İşletmecilere, vatandaşların sağlıklı ve güvenilir ürünlere ulaşabilmesi için uyulması gereken kurallar da hatırlatıldı.
Denetimlere ilişkin açıklamada bulunan Zabıta Memuru Celal Koyuncu, "İlçemizde faaliyet gösteren fırın işletmelerine yönelik ekmek gramajı, genel temizlik kuralları, genel hijyen kuralları ve fiyat etiketiyle ilgili denetimler yaptık. Denetimler esnasında olumsuzluk gördüğümüz 5 işletmeye cezai işlem uygulandı. Halk sağlığını korumak amacıyla fırınlara yönelik denetimler aralıksız bir şekilde devam edecektir." dedi.
Belediye ekiplerinin halk sağlığının korunması amacıyla fırınlara yönelik denetimlerini sürdüreceği belirtildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Battalgazi Belediyesi tarafından düzenlenen gezi programında üniversite öğrencileri, ilçenin tarihî ve kültürel mekânlarını ziyaret ederek Battalgazi'yi yakından tanıma fırsatı buldu.
MAZLUMDER, 7 portföy yönetim şirketine ait 131 yatırım fonunun tasfiye sürecine alınmasıyla ilgili yaptığı açıklamada, yaklaşık 455 bin yatırımcının mağduriyet riskiyle karşı karşıya olduğunu belirterek, sürecin şeffaf, hakkaniyetli ve hak temelli yürütülmesi çağrısında bulundu.
Mersin Valisi Atilla Toros başkanlığında ve Vali Yardımcılarının katılımıyla değerlendirme ve koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda kamu kurumlarının yürüttüğü hizmetler ile kentte devam eden proje ve yatırımlar ele alındı.
Mardin merkezli olarak Aydın ve Çorum illerinde eş zamanlı düzenlenen baskınlarda 45 şüpheli gözaltına alındı.