Prof. Dr. Ebu Zeyd: Aksa Tufanı bu ümmeti özgürleştiren bir operasyondur

Mardin'de Asa Tufanı Operasyonu yıl dönümü münasebetiyle yüzlerce kişinin katıldığı yürüyüş programında konuşan Mardin Artuklu Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi öğretim görevlisi Prof. Dr. Vasfi Aşur Ebu Zeyd, "Hiçbir toprak, fedakârlık yapılmadan, şehit kanı dökülmeden özgürleşmemiştir. Aksa Tufanı bu ümmeti özgürleştiren bir operasyondur" dedi.
Mardin’de faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluşları öncülüğünde yüzlerce kişi "Gazze Ölüyor Ayağa Kalk" sloganı ile "Gazze’ye Vefa Yürüyüşü" etkinliği gerçekleştirdi.
İşgal rejimi tarafından Gazze’de yıllardır süren soykırıma karşı meydanlara akın eden Filistin sevdalısı Mardin halkı, Gazze'deki direnişe desteklerini yineledi.
Etkinlik, Artuklu Fuar Alanından Şakir Nuhoğlu Camiine kadar yapılan yürüyüş ile başladı. Yürüyüş esnasında Gazze’ye destek, işgal rejimine lanet sloganları atıldı.
Gerçekleştirilen yürüyüşün ardından Mardin Artuklu Üniversitesi Öğr. Üyesi Prof. Dr. Vasfi Aşur Ebu Zeyd tarafından, bir konuşma gerçekleştirildi.
Ebu Zeyd, Aksa Turan’ın hak ile batıla destek verenleri açığa çıkardığını, tüm İslam âlemine direniş kararlılığını gösterdiğine dikkat çekti.
"İşgal rejimi, şu ana kadar bir mücahidin elinden silahını alabildin mi, Gazze'ye egemen olabildi mi?"
Ebu Zeyd, "Bundan sonra vefayı hak eden mücahitlerin yanında durmak için bu yürüyüşe katıldık. Gazze halkı, yaptıkları fedakârlıklardan, Allah uğrunda verdikleri canlarından ve mallarından dolayı vefayı en çok onlar hak ediyor. Çünkü onlar, siyonist işgal devletinin devlet olmadığını, siyonist işgal rejiminin bir çete olduğunu, insani değerleri tanımayan işgalci bir güç olduğunu tüm dünyaya gösterdiklerinden dolayı vefayı hak ediyorlar. Gazze halkı, ümmetin başını dimdik tutan tugaylara, yiğit ve kahraman kadınlara sahip. Gazze'nin çocukları adam gibidirler. Siyonist işgalcinin burnunu yerlere sürten ve Gazze'nin tünellerinde yaşayan ve mücadele eden o kahraman yiğitlere mesajımız var. Onlar, gevşemediler, yılmadılar ve şu ana kadar siyonist işgalcilerin askerlerini yere serdiler. Onlara ağır darbeler indirmeye devam ediyor bu kahramanlar. Gazze'nin yiğit kahramanları, mücahitleri Allah'ın izniyle zafer kazanacaklardır. Onlar, zafer elde edecek bir topluluk olduğunu bütün dünyaya gösterdiler. 'Ey Gazze'nin yiğitleri! Sizlere muhalefet edenler, karşı çıkanlar size zarar veremeyecek. Sizleri yalnız bırakanlar, zarar vermeyecek. Sizler Allah Resulünün şu müjdesine nail oldunuz: 'Kudüs'ün etrafında hakkı savunacak ve zafer elde edecek bir topluluk olduğunuzu gösterdiniz' İşgal rejimi, şu ana kadar herhangi bir rehineyi esiri kurtarabildi mi, herhangi bir mücahidin elinden silahını alabildin mi, Gazze'ye egemen olabildin mi? Tabi ki hayır, hiçbirisini gerçekleştiremedi." şeklinde konuştu.
Sumud Filosu hakkında konuşan Ebu Zeyd, "Sumud Filosu'nda olan bir aktivist kardeşimiz orada İslam'ı ilan etti. Aksa Tufanı, aynı zamanda seçkin bir toplum olan Gazze toplumunu ortaya çıkardı. Allah'u Teâlâ bu hususta bizim içerimizden şehitler almak istiyor, şehitler seçmek istiyor. Bunun da örneğini Gazze'de görüyoruz." dedi.
"Aksa Tufanı, bu ümmeti özgürleştiren bir tufandı"
Fedakarlık gösterilmeden ve şehit kanı dökülmeden bir toprağın özgürlüğüne kavuşulamayacağını vurgulayarak, "Tarih boyunca İslam daveti ortaya çıktığında sahabeler fedakârlık gösterdiler. Kimisi şehit oldu, kimisi Habeşistan'a hicret etti, kimisi de Haşimoğulları vadisinde kuşatma altında kaldı. Fakat onlar eninde sonunda zafer elde ettiler bu Allah'ın bir sünnetidir. Bu davet merhalesinden sonra Allah Resulü ashabıyla Medine'ye hicret ettiler ve devlet merhalesine girdiler. Hiçbir toprak, fedakârlık yapılmadan şehit kanı dökülmeden bu uğurda fedakârlık özgürleşmemiştir. Bu Allah'ın da bir sünnettir. Kesinlikle Aksa Tufanı hakkında şüphe düşmeyin. Bu ümmeti özgürleştiren bir tufandı." ifadelerini kullandı.
Allahın izniyle, zaferin yakın olduğunu ifade eden Ebu Zeyd, "Bu tufanın öncü erlerinden olun ve mallarınızla mücahitlere destek olun ve bunu Allah katında bunun karşılığını göreceksiniz inşallah. Gelecek günler direniş, insanlık safında yer alacaktır. Bunu Allah'ın izniyle göreceksiniz. Allahın izniyle bugünler yakın olacak. Gelecekte bizler de kardeşlerimizle birlikte zaferi inşallah müşahede edeceğiz. Allah'ın izniyle bu zaferi, direnişin, Aksa Tufanı'nın safında zaferi beraber göreceğiz inşallah." şekline aktardı.
Program, yapılan dua ile nihayete erdi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, salı günü Batman'da düzenlenecek Gazze'ye destek yürüyüşüne katılım çağrısı yaptı.
HAMAS, siyonist işgal rejiminin Gazze’ye yönelik operasyonlarını azalttığı yönündeki açıklamalara rağmen saldırıların sürdüğünü ve yalnızca 4 Ekim’de 70 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.
Küresel Sumud Filosuna yapılan baskın ve engellemelerin ardından Gazze'deki ablukayı kırmak için yola yola çıkan 26 ülkeden katılan 92 kişilik Özgürlük Filosu 4'üncü günde Gazze'ye varmayı hedefliyor.
Filistin Direniş Komiteleri, HAMAS'ın arabuluculara verdiği yapıcı yanıtı takdir etti; tüm tarafları kapsayan ulusal bir toplantı çağrısı yaptı ve Mısır ile Katar'dan siyonist rejimi hemen ateşkese zorlamalarını istedi.