Meteoroloji'den "sel ve su baskını" uyarısı
Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ genelinde, Çanakkale'nin ise batı kesimlerinde kuvvetli sağanak bekleniyor. Metrekareye 21 ila 50 kilogram yağış düşebileceğini bildiren Meteoroloji, sel, su baskını, yıldırım ve ulaşımda aksamalara karşı vatandaşları uyardı.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Türkiye'nin kuzey ve batı kesimleri için yağış uyarısında bulundu. Özellikle Trakya'da etkili olması beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların hayatı olumsuz etkileyebileceği belirtildi.
MGM'nin son tahminlerine göre, Marmara'nın batısı, Batı Karadeniz ve Kuzey Ege kıyılarında sağanak yağış görülecek. Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ çevreleri ile Çanakkale'nin batısında yağışların yerel olarak kuvvetlenmesi bekleniyor.
Yağış sabah saatlerinde etkisini gösterecek
Meteoroloji'nin uyarısına göre Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'da kuvvetli yağışın 17.00'ye kadar etkili olması öngörülüyor. Yağış miktarının metrekareye 21 ila 50 kilogram arasında olabileceği tahmin ediliyor.
Beklenen yağışlarla birlikte ani sel, su baskını, yıldırım ve trafikte aksamalar yaşanabileceğine dikkat çekildi. Vatandaşların ve sürücülerin olumsuz hava koşullarına karşı dikkatli ve tedbirli olması istendi.
Yağışlı havanın yanı sıra Marmara, İç Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu ve Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde sabah ve gece saatlerinde pus, yer yer sis görülebileceği bildirildi.
Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmezken, sıcaklıkların mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.
Rüzgârın ise genellikle güneyli yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette esmesi bekleniyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Ankara merkezli suç gelirlerini aklama soruşturması kapsamında düzenlenen operasyonda 9 şüpheli gözaltına alındı. Soruşturma kapsamında 8 şirket, 12 taşınmaz ve 8 taşıt incelenirken mal varlıklarının toplam değerinin yaklaşık 650 milyon TL olduğu belirlendi.
İstanbul’da kurşunlama, araç kundaklama ve gasp olaylarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda 12 şüpheli gözaltına alındı.
Adana'da Çukurova Belediyesinin ihale ve doğrudan temin işlemlerine yönelik soruşturmada, Belediye Başkanı Emrah Kozay ile eski Başkan Soner Çetin'in de aralarında bulunduğu 34 şüpheli tutuklandı. Diğer şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, 2 kişinin yakalanması için çalışmalar sürüyor.