Mardin'de "Dünya Yetimler Günü"nde yetim ailelere iftar programı düzenlendi

Mardin Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi tarafından "Dünya Yetimler Günü" münasebetiyle yetim ailelere yönelik iftar programı düzenlendi.
Valilik ve Büyükşehir Belediyesi tarafından bir otelde düzenlenen iftar programına HÜDA PAR Mardin İl Başkanı İsmail Çevik ve beraberindeki heyet, Vali Demirtaş eşi Beyhan Demirtaş’ın yanı sıra Artuklu Belediye Başkanı Mehmet Tatlıdede, STK, siyasi parti temsilcileri, yeryüzünün emaneti çocuklar ile aileleri katıldı.
Program, Kuran-ı Kerim tilaveti ve dua ile başladı.
Vali Mahmut Demirtaş, iftar programı öncesinde yaptığı konuşmada, "Ramazan ayının 15'inci gününde, rahmetin tam ortasında, yetim ve öksüzlerle aynı sofrayı paylaşmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, Peygamber efendimiz, (Sallallahu Aleyhi Vesellem) 'Sofralarında yetim bulunduran kimselerin sofrasına şeytan asla yaklaşamaz.' buyuruyor. Bugün iftar soframız, şeytanın yaklaşmaya cesaret edemeyeceği kutsallıkta bir sofradır. Bu mübarek Ramazan gününde yetim kardeşlerimizin dualarıyla açtığımız oruçlarımızın sofrasıdır. Dolayısıyla Rabbim bizleri, sizlerle her daim bir ve beraber kılsın. Aşımızı, ekmeğimizi paylaşmayı her daim nasip eylesin." ifadelerini kullandı.
Ramazan ayını Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremler nedeniyle ülke ve millet olarak yüreği buruk karşıladıklarını aktaran Vali Demirtaş, "Rabbim Ramazan ayı vesilesiyle depremde kaybettiğimiz tüm kardeşlerimize rahmet, yaralılarımıza acil şifalar ihsan eylesin. Ülkemizi ve milletimizi bir daha böylesi elim hadiselerle imtihan eylemesin. Devletimiz güçlüdür. Devletimiz, milletimizle el ele, gönül gönülle pek çok badirenin üstesinden gelmeyi başarmıştır. Bizler de afet bölgesinden ilimizde misafir ettiğimiz kardeşlerimize kadim kentimiz Mardin'in misafirperverliğini sonuna kadar göstereceğiz. Aşımızı, evimizi, ekmeğimizi paylaşacağız. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde yaralarımızı hep birlikte saracağız. Ayağa hep birlikte kalkacak, birlikte yol yürümeye devam edeceğiz." şeklinde konuştu.
Program, Mardin İl Müftü Yardımcısı Ali Üney'in yaptığı duanın ardından son buldu. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Türkiye'nin dört bir yanından yola çıkarılan kurbanlık hayvanlar, İstanbul'a getirilmeye başlandı.
Bursa İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Uluabat Gölü’nde gerçekleştirdikleri denetimlerde usulsüz su ürünleri ve kara avcılığı yapan 4 kişiye toplam 67 bin 210 TL idari para cezası uyguladı.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul'da düzenlenen narkokapan-2 operasyonlarında 272 şüphelinin yakalandığını belirtti.
Ticaret Bakanlığı, esnaf ve sanatkârlara sağlanan hazine destekli ve faiz indirimli kredi tutarının Nisan 2025 itibarıyla 615,4 milyar liraya ulaştığını açıkladı.