Malatya'da helikopter ambulans hasta almak için kara yoluna indi

Kuluncak ilçesinde göğüs ağrısı şikayetiyle hastaneye başvuran bir hasta, uygun iniş alanı bulunamayınca kara yoluna inen helikopter ambulans ile Malatya'ya sevk edildi.
Kuluncak Devlet Hastanesi'ne göğüs ağrısı şikayetiyle başvuran M.G. isimli hasta için komuta kontrol merkezi tarafından helikopter ambulans sevki kararı verildi. Ancak ilçede uygun bir alan bulunamayınca helikopter ambulansın kara yoluna indirilmesine karar verildi.
Karayolları ve emniyet ekipleri, güvenlik önlemleri alarak yolu trafiğe kapattı. Kara ambulansıyla getirilen hasta, yol üzerine iniş yapan helikopter ambulansa nakledildi. Sevkin tamamlanmasının ardından yol yeniden trafiğe açıldı.
Helikopter ambulansla Malatya'ya getirilen hasta, Turgut Özal Tıp Merkezi Heliport alanında kara ambulansına devredilerek acil servise ulaştırıldı.
Malatya İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde görev yapan helikopter ambulans, sadece Malatya’ya değil, Elazığ, Bingöl ve Tunceli illerine de hizmet veriyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Konya'nın Karatay ilçesinde yeni eğitim-öğretim yılında, birinci sınıfa giden 9 bin öğrenciye çanta ve kırtasiye seti verilecek.
Siirt’in merkezinde bulunan ve özellikle akşam saatlerinde çocukların oyun alanı olarak kullandığı Kızlar Tepesi’nde aydınlatma yetersizliği vatandaşların tepkisine neden oldu.
Siirt’in Bahçelievler Mahallesi Abdullah Bağış Caddesi’nde, yolun karşısına geçmeye çalışan iki çocuğa otomobil çarptı.
8. Dönem Toplu Sözleşme sürecinde Hakem Kurulu’nun aldığı karara sert tepki gösteren Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, kararın kamu işvereninin telkinleriyle alındığını belirtti.