Malatya'da fidan üretiminde aşılamanın önemine dikkat çekildi
Kentte 50 fidan üreticisi tarafından yıllık 850 bin adet sertifikalı fidan üretildiğini belirten Malatya İl Tarım ve Orman Müdürü Osman Akar, kaliteli ve sağlıklı fidan üretiminde aşılama uygulamalarının önemine dikkat çekti.
Malatya'nın Yazıhan ilçesinde fidan aşılama programı gerçekleştirildi.
Programda konuşan Malatya İl Tarım ve Orman Müdürü Osman Akar, Malatya'nın fidan üretimi açısından önemli bir potansiyele sahip olduğunu belirtti.
Malatya genelinde yaklaşık 50 fidan üreticisi tarafından yıllık 850 bin adet sertifikalı fidan üretildiğini ifade eden Akar, sertifikalı ve kaliteli fidan üretiminde aşılama uygulamalarının önemli bir yere sahip olduğunu söyledi.
Malatya İl Tarım ve Orman Müdürü Osman Akar
Aşılama işlemlerinde uygun anaç ve kalem seçimi, doğru aşılama tekniğinin uygulanması ile aşılama sonrasında gerekli bakım ve kontrollerin titizlikle yürütülmesinin sağlıklı, kaliteli ve standartlara uygun fidan üretimi açısından büyük önem taşıdığını vurgulayan Akar, üreticilerin bu konularda dikkatli olması gerektiğini belirtti.
Malatya'nın fidan üretimindeki potansiyelinin geliştirilmesi, sertifikalı ve kaliteli fidan üretiminin yaygınlaştırılması ve üreticilerin desteklenmesine yönelik çalışmaların sürdürüleceğini belirten Akar, üreticilere bereketli ve başarılı bir üretim sezonu diledi.
Konuşmaların ardından Akar ve beraberindeki heyet tarafından fidanlarda aşılama uygulaması gerçekleştirildi. Program kapsamında üretim alanlarında yürütülen çalışmalar da incelendi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Çankaya’da baz istasyonu ve vericilerin bulunduğu otluk alanda çıkan yangın, ekiplerin müdahalesiyle kontrol altına alındı. Bölgede soğutma çalışmaları devam ediyor.
Manisa’nın Yunusemre ilçesinde 3,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin 8,52 kilometre derinlikte gerçekleştiği bildirildi.
Gazze’de bütün zorluklara rağmen eğitimi, bilimi ve akademik hayatı ayakta tutmaya çalışan öğrenciler, akademisyenler ve üniversitelerle dayanışmayı güçlendirmek amacıyla Yükseköğretim Kurulu koordinasyonunda düzenlenen “Gazze Üniversiteleri ile Dayanışma Programı”, Gaziantep’te gerçekleştirildi.
HÜDA PAR Eğil İlçe Başkanı Zülküf Yıldırım, daha önce defalarca ihalesi yapılan ve çeşitli nedenlerle yapımı yarım kalan Diyarbakır-Eğil yolunda çalışmaların yeniden başlamasını memnuniyetle karşıladıklarını belirterek, yol tamamlanıncaya kadar sürecin takipçisi olacaklarını söyledi.