Konya'da 400 adet kaçak silah ele geçirildi: Baba ve oğlu tutuklandı
Konya’nın Selçuklu ilçesinde bir ikamete düzenlenen operasyonda 400 adet kaçak tabanca ele geçirilirken, olayla ilgili baba ve oğlu tutuklandı.
Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 6136 Sayılı Kanun'a muhalefet suçuna yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında, Selçuklu ilçesinde bir adreste kaçak silah stoklandığını tespit etti.
Yapılan operasyonda, il merkezinde üretildiği belirlenen 400 adet tabanca ele geçirildi.
Operasyonda gözaltına alınan baba R.G. ve oğlu M.G., emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildikleri mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Peygamber Sevdalıları Derneği Rize Temsilciliği, Camiler ve Din Görevlileri Haftası kapsamında Rize İl Müftüsü İlyas Yılmaztürk ile Müftü Yusuf Karali Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Dr. Seyit Badır'ı ziyaret etti.
Ankara’da düzenlenen programda Aksa Tufanı’nın üçüncü yılı dolayısıyla açıklama yapan konuşmacılar, Gazze’de yaşananları ve bölgedeki gelişmeleri değerlendirdi. Açıklamalarda işgalcilerin saldırıları eleştirilirken, Filistin halkına desteğin devam etmesi gerektiği belirtildi.
Kültür ve Turizm Bakanlığı, Gazze’de yaşanan soykırıma dikkat çekmek amacıyla Galata Kulesi'ne Filistin bayrağı yansıtıldı.
Bingöl’de Aksa Tufanı harekatının 3. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen kitlesel eylemde konuşan HAMAS yetkililerinden Yunus Ebu Cerrad Yıldız, Gazze'deki direniş gruplarının cihad hazırlığına ilişkin, "Öncelikli olarak askeri olarak hazırlanmaya değil, kalplerindeki iman ve Kur'an'la hazırlanmaya odaklandılar. Selahaddin Eyyubi nasıl Filistin'i kurtardıysa, Selahaddin'in çocukları da o toprakları yeniden fethetmeye hazırdır." dedi.