Kırıkkale’de patlama: 2 kişi hayatını kaybetti
Kırıkkale’nin Yahşihan ilçesinde Ar-Ge faaliyetleri sırasında meydana gelen mühimmat patlamasında 2 özel sektör çalışanı hayatını kaybetti.
Kırıkkale Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, bugün saat 14.00 sıralarında Yahşihan ilçesi Bedesten mevkiindeki imha sahasında yürütülen Ar-Ge çalışmaları sırasında mühimmatın kazaen patlaması sonucu 2 personel yaşamını yitirdi.
Olayın ardından AFAD başta olmak üzere ilgili ekiplerin bölgeye sevk edildiği, güvenlik tedbirlerinin alındığı bildirildi.
Valilik açıklamasında, olayla ilgili adli ve idari inceleme başlatıldığı ve sürecin ilgili makamlarca titizlikle takip edildiği belirtildi.
Açıklamada, hayatını kaybeden vatandaşlar için rahmet, ailelerine ve yakınlarına başsağlığı dileklerinde bulunuldu. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Mayıs 2026 İklim, Fenolojik Durum ve Sulama İzleme İstatistikleri yayımlandı. Türkiye genelinde mayısta yağışlar normalin ve geçen yılın oldukça üzerinde gerçekleşerek son 66 yılın en yüksek seviyesine ulaştı. Sıcaklıklar ise mevsim normallerinin altında seyretti.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri António Guterres ile gerçekleştirdikleri görüşmede, adil enerji dönüşümü ve küresel iklim mücadelesinin önemine dikkat çekti.
Gaziantep’in Nurdağı ilçesinde TAG Otoyolu’nda ters istikamette ilerleyen sürücüye 90 bin TL idari para cezası uygulandı.
Muharrem ayının onuncu günü olan Aşure Günü, İslam tarihinde Hazreti Musa'nın kurtuluşu ve birçok mübarek hadisenin yaşandığı bir sevinç günü olarak kabul edilirken, Hazreti Hüseyin'in Kerbela'da şehit edilmesiyle asırlardır hem matem hem de kardeşlik ve dayanışma günü olarak idrak ediliyor.