Kapıkule Sınır Kapısı'nda rüşvet operasyonu: 350 şüpheliye yakalama kararı

Edirne Kapıkule Sınır Kapısı’nda görevli gümrük muhafaza memurlarına yönelik rüşvet soruşturmasında, haklarında yakalama kararı verilen 350 şüpheliden 38'i yakalandı.
Edirne Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü, İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Edirne Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü’nün ortaklaşa yürüttüğü soruşturma kapsamında, Kapıkule Sınır Kapısı'nda görevli bazı gümrük muhafaza memurlarının, Türkiye’ye giriş ve çıkış yapan kişilerden rüşvet aldıkları tespit edildi.
Ocak ayında başlatılan teknik ve fiziki takipler sonucunda, şüphelilerin suçlarını gizlemek için peronlara gizli kameralar yerleştirildi.
Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen soruşturma sonucunda, 38 gümrük görevlisinin evlerinde eş zamanlı arama yapıldı. Aramalar sonucunda, 14 bin 600 dolar, 21 bin 325 euro ve 89 bin 800 Türk Lirası ele geçirildi.
Operasyon kapsamında 38 şüpheli gözaltına alındı.
Ayrıca, rüşvet verdikleri iddia edilen 350 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarıldı.
Gözaltına alınan şüpheliler, jandarma ekiplerince ifadeleri alınmak üzere gözaltına alındı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurdun kuzeydoğu kesimlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar beklenirken, hava sıcaklığının genel olarak mevsim normallerinin üzerinde seyredeceğini duyurdu.
Batman merkez Pazaryeri Mahallesi’nde kına malzemeleri satılan bir iş yerinde meydana gelen patlama sonrası çıkan yangında iş yeri tamamen yanarken, 3 katlı binadaki iki daire kullanılamaz hale geldi. Olayda can kaybı ya da yaralanma yaşanmadı.
Antalya'da Manavgat Belediyesine yönelik rüşvet, irtikap ve zimmet operasyonunda gözaltına alınan 34 kişiden adliyeye sevk edilen 6 kişi tutuklandı.
Muğla'nın Datça ilçesi açıklarında 5 büyüklüğünde deprem meydana geldi.