İstanbul'da baraj doluluk oranı yüzde 62,69'a geriledi
İstanbul'a su sağlayan barajlardaki ortalama doluluk oranı, 4 Temmuz itibarıyla yüzde 62,69 olarak ölçüldü. Son yağışlarla yükselişe geçen su seviyelerinde son günlerde düşüş eğilimi gözleniyor.
İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi'nin (İSKİ) güncel verilerine göre, kente su temin eden barajlardaki ortalama doluluk oranı önceki günlere kıyasla azaldı.
Bugün itibarıyla İstanbul’daki baraj doluluk oranı yüzde 62,69 seviyesine geriledi.
Kış aylarında kuraklık nedeniyle kritik seviyelere kadar düşen barajlardaki su miktarı, ilkbaharda etkili olan yağışlarla yeniden yükselişe geçti. Ancak bazı barajlarda doluluk oranlarının düşük seviyelerde kalmayı sürdürdüğü görüldü.
Verilere göre en yüksek doluluk oranı yüzde 88,32 ile Ömerli Barajı'nda ölçülürken, en düşük oran yüzde 27,64 ile Istrancalar Barajı'nda kaydedildi.
İstanbul'daki barajların güncel doluluk oranları şu şekilde:
Ömerli Barajı: Yüzde 88,32
Darlık Barajı: Yüzde 80,67
Elmalı Barajı: Yüzde 88,04
Terkos Barajı: Yüzde 51,3
Alibey Barajı: Yüzde 58,82
Büyükçekmece Barajı: Yüzde 45,49
Sazlıdere Barajı: Yüzde 38,06
Istrancalar Barajı: Yüzde 27,64
Kazandere Barajı: Yüzde 41,35
Pabuçdere Barajı: Yüzde 37,12 (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
İzmir’in Menemen ilçesinde serinlemek amacıyla sulama kanalına giren iki çocuk akıntıya kapıldı. Olayda 6 yaşındaki çocuk hayatını kaybederken, diğer çocuk hastaneye kaldırıldı.
Bursa’nın Orhangazi ilçesinde, serinlemek amacıyla İznik Gölü’ne giren İ.İ. ve B.K. kayboldu. Olayın ardından bölgede geniş çaplı arama-kurtarma çalışması başlatıldı.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, pazar günü Doğu Karadeniz kıyılarında etkili olması beklenen kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak nedeniyle sel, su baskını, heyelan ve ulaşımda aksamalara karşı uyarıda bulundu.
Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince yürütülen çalışma sonucu, kendisini polis olarak tanıtıp bir vatandaşı yaklaşık bir milyon 250 bin lira değerindeki ziynet eşyasından dolandırdığı belirlenen 4 şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı.