İşgalci ABD, İran'daki nükleer tesisleri vurdu

Emperyalist ABD Başkanı Trump, İran’da üç nükleer tesise hava saldırısı düzenlediklerini duyurdu.
Sosyal medya hesabından açıklama yapan Trump, İran'ın Fordow, Natanz ve İsfahan dahil olmak üzere üç nükleer tesise hava saldırısı düzenlediklerini belirtti.
Trump açıklamada, "İran'da üç nükleer tesise karşı oldukça etkili bir hava operasyonu gerçekleştirdik. Uçaklarımız şu anda güvenli şekilde İran hava sahasını terk etti. Fordow'a yoğun bombalı saldırı yapıldı ve tüm pilotlarımız görevlerini başarıyla tamamladı. Bu, barış adına önemli bir adımdır" dedi.
B-2 bombardıman uçakları kullanıldı
Amerikalı savunma yetkilileri, saldırılarda B-2 tipi hayalet bombardıman uçaklarının görev aldığını belirtti. Bu uçaklar, yüksek hassasiyetli ve radar sistemlerinden sakınabilen teknolojileriyle biliniyor.
İran’dan açıklama
İran’ın Kum kentinde yer alan Fordow Nükleer Tesisi’nin hedef alındığını yerel yetkililer doğruladı. Bölgedeki güvenlik birimleri teyakkuz hâlinde bulunurken, İran yönetiminin kapsamlı bir yanıt hazırlığında olduğu öne sürülüyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Mukaddes topraklarda hac farizasını yerine getiren hacılar, özellikle Filistin ve Gazze’de yaşanan zulmün gölgesinde buruk bir sevinç yaşadıklarını ve dualarında her zaman Filistin'in yer aldığını dile getirdi.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 1 Ocak-19 Haziran 2025 tarihleri arasında yapılan trafik denetimleri ile ilgili açıklama yaptı.
Terör rejimi, İran'a saldırısının 10'uncu gününde tehditlerin armasıyla birlikte olağanüstü hâl (OHAL) ilan etti.
Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, İran’a yönelik askeri saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada "derin endişe" duyduğunu belirtti.