HÜDA PAR Silvan İlçe Başkanı Balyen'den TOKİ yolu ve su sorununa tepki
HÜDA PAR Silvan İlçe Başkanı Adnan Balyen, TOKİ konutlarında 6 ay önce yapılan yolun çöktüğünü ve DİSKİ'nin yetersiz su vermesi nedeniyle vatandaşların mağduriyet yaşadığını belirterek, yolun onarılması ve su sorununun bir an önce çözüme kavuşturulması çağrısında bulundu.
Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde yakın zamanda teslim edilen TOKİ konutlarında durumlar içler acısı. İlçe merkezinden TOKİ'ye giden yolda çöküntülerin oluşması, kaldırımların kullanılamaz hale gelmesi site sakinleri için ciddi tehlikeler oluştururken site içerisindeki görüntüler adeta deprem etkisini andırıyor.
Söz konusu eksikliklerin giderilmemesi, kurumların ilgisiz kalması yönünde şikayetlerin iletilmesi üzerine alanda incelemelerde bulunan HÜDA PAR Silvan İlçe Başkanı Adnan Balyen, TOKİ yönetimiyle görüştü, sorun ve sıkıntıları paylaştı.

Adnan Balyen
"Yol ve kaldırımlar kullanılamaz halde"
Yapılan inceleme ve görüşmeler sonrası açıklamalarda bulunan Balyen, TOKİ'nin en önemli sıkıntılarından biri olan su yetersizliğine dikkat çekerek ilgili kurumlara çağrıda bulundu.
Balyen "Bu yol halka teslim edilen TOKİ evlerinin yoludur. 6 ay önce yapılan yol şu an çökmüş durumda. Yol ve kaldırımlar kullanılamaz hale gelmiş. Yayalar ve araçlar bu yolu kullanamıyor. TOKİ yönetimiyle görüştük. Kendileri işe el attıklarını, sorun ve sıkıntıları gidereceklerini, çöken yol ve kaldırımları onaracaklarını söylediler. Temennimiz en kısa zamanda çöken yol ve kaldırımları yapmalarıdır. İnşallah güzel bir çalışma ortaya çıkar, halk memnun olur ve biz de gelip kendilerine teşekkür ederiz." dedi.
"Su yok, bakım ve onarımı tamamlanmayan cami bir türlü ibadete açılmadı"
Su sorununu da gündemine alan Balyen "Ayrı bir sorun ise DİSKİ'nin suyu yetersiz vermesidir. Vatandaşlar; üst katlara su çıkmadığını, ağaçların kuruduğunu ve bundan dolayı halkın mağdur edildiğini dile getirdiler. Bir an önce DİSKİ ve belediye görevlerini yapıp bu işe el atmaları gerekir." şeklinde konuştu.
Teslimatı yapılmadığından dolayı bir türlü ibadete açılmayan TOKİ Camii'nin durumundan da söz eden Balyen, henüz ibadete açılmayan caminin bakımsızlıktan dolayı kullanılamaz hale gelmeye yüz tuttuğunu ve bunun da TOKİ için bir ayıp olduğunun altını çizdi. Balyen, yetkilileri bir an önce sorumluluklarını yerine getirerek gerekli çalışmaları tamamlamaları yönünde çağrıda bulundu. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde içerisinde 17 kişinin bulunduğu yolcu feribotunun karaya oturması üzerine başlatılan çalışma sonucu yolcular kurtarıldı.
Muğla'nın Datça ilçesi açıklarında, 2'si çocuk 19 düzensiz göçmen yakalandı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Letonya Cumhurbaşkanı Edgars Rinkevics ile yaptığı telefon görüşmesinde Türkiye-Letonya ilişkileri ile bölgesel ve küresel gelişmeleri ele aldı.
Bingöl'de insani yardım çalışmalarını sürdüren Yetimler Vakfı, yetim çocuklar ve ailelerine yönelik moral ve dayanışma dolu bir kahvaltı ile piknik programı gerçekleştirdi.