Galata Kulesi'ne Filistin bayrağı yansıtıldı
Kültür ve Turizm Bakanlığı, Gazze’de yaşanan soykırıma dikkat çekmek amacıyla Galata Kulesi'ne Filistin bayrağı yansıtıldı.
Galata Kulesi, Gazze'de yaşananlara dikkati çekmek amacıyla Filistin bayrağının renkleriyle aydınlatıldı.
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Gazze'de yaşananların unutulmaması ve Filistin halkının yaşadıklarına dikkat çekilmesinin önemine işaret etti.
Bakan Ersoy, paylaşımında, "Gazze'de yaşananları unutturmamak, Filistin halkının uğradığı zulme sessiz kalmamak insanlığın ortak sorumluluğudur." ifadelerini kullandı.
Galata Kulesi'ne Filistin bayrağının yansıtılmasıyla dayanışma mesajının İstanbul'dan dünyaya duyurulduğunu belirten Ersoy, "Filistinli çocukların güvenle yaşayacağı, ailelerin yurtlarından koparılmayacağı bir gelecek için Türkiye olarak barışın ve hakkaniyetin savunucusu olmayı sürdüreceğiz." değerlendirmesinde bulundu.
Filistin bayrağı ile aydınlatılan Galata Kulesi havadan da görüntülendi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Peygamber Sevdalıları Derneği Rize Temsilciliği, Camiler ve Din Görevlileri Haftası kapsamında Rize İl Müftüsü İlyas Yılmaztürk ile Müftü Yusuf Karali Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Dr. Seyit Badır'ı ziyaret etti.
Ankara’da düzenlenen programda Aksa Tufanı’nın üçüncü yılı dolayısıyla açıklama yapan konuşmacılar, Gazze’de yaşananları ve bölgedeki gelişmeleri değerlendirdi. Açıklamalarda işgalcilerin saldırıları eleştirilirken, Filistin halkına desteğin devam etmesi gerektiği belirtildi.
Bingöl’de Aksa Tufanı harekatının 3. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen kitlesel eylemde konuşan HAMAS yetkililerinden Yunus Ebu Cerrad Yıldız, Gazze'deki direniş gruplarının cihad hazırlığına ilişkin, "Öncelikli olarak askeri olarak hazırlanmaya değil, kalplerindeki iman ve Kur'an'la hazırlanmaya odaklandılar. Selahaddin Eyyubi nasıl Filistin'i kurtardıysa, Selahaddin'in çocukları da o toprakları yeniden fethetmeye hazırdır." dedi.