Evde Bakım Yardımı ödemeleri başladı
Tam bağımlı engellilere ve ailelerine yönelik Evde Bakım Yardımı bu ay toplam 6 milyar lira tutarında ödenmeye başlandı. Yaklaşık 520 bin kişi bu destekten yararlanıyor.
Evde bakım hizmeti alan engelli vatandaşlar ve aileleri, bu ay Evde Bakım Yardımı ödemelerini hesaplarında görmeye başladı.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, yaptığı yazılı açıklamada, 2006 yılında başlatılan bu yardımın amacının engellilerin öncelikle aile ortamında desteklenmesi olduğunu hatırlattı.
Bakan Göktaş, "Engelli vatandaşlarımızın aile bütünlüğünü koruyarak evde bakım hizmeti almalarını öncelikli görüyoruz. Bu destek, engellilerin yaşadıkları ortamdan ayrılmadan, aileleriyle birlikte yaşamalarını ve aile birliğinin güçlenmesini sağlıyor" dedi.
Evde Bakım Yardımı kapsamında hak sahiplerine aylık 11 bin 702 lira ödeme yapıldığını belirten Göktaş, "Bu ay yaklaşık 520 bin vatandaşımız için toplam 6 milyar lira ödemeyi hesaplara yatırdık. Tüm engelli vatandaşlarımıza ve ailelerine hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Malatya'da evde tek başına yaşayan 86 yaşındaki yaşlı adam evinde ölü bulundu.
Siirt’in Pervari–Kilis yolu üzerinde meydana gelen trafik kazasında kontrolden çıkan pikap takla atarak ters döndü.
Siirt’te sabah saatlerinden itibaren etkili olan yağışlı hava, kent genelinde ulaşımı olumsuz etkilerken bir trafik kazasına da yol açtı.
Merkez Battalgazi ilçesinde 13 yaşındaki çocuk, ikametinde ölü bulundu.