Eskişehir’de bir haftada 11 uyuşturucu şüphelisi tutuklandı
Eskişehir’de 19-25 Ekim tarihleri arasında uyuşturucuyla mücadele kapsamında düzenlenen operasyonlarda 47 olaya müdahale edildi. İşlem yapılan 64 şüpheliden 11’i tutuklanırken, çok sayıda uyuşturucu madde ve silah ele geçirildi.
Eskişehir Valiliği, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince kent genelinde uyuşturucuyla mücadele kapsamında yürütülen çalışmaların sonuçlarını açıkladı.
19-25 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilen çalışmalarda 47 olaya müdahale edilirken, 64 şüpheli hakkında işlem yapıldı. Şüphelilerden 11’i tutuklandı, 52 kişi ise serbest bırakıldı.
Çok sayıda uyuşturucu madde ele geçirildi
Operasyonlarda ele geçirilen maddeler şöyle sıralandı:
36 bin 723 adet sentetik ecza hapı, 5 bin 618,70 gram metamfetamin, bin 195,14 gram kokain, 128,62 gram esrar, 98,3 gram bonzai, 8,25 gram bonzai hammaddesi, 16 adet ecstasy hapı, 5,31 gram afyon sakızı, 21 kök kenevir.
Çalışmalarda ayrıca 4 hassas terazi, 2 uyuşturucu kullanma aparatı, bir tabanca, bir tabanca şarjörü ve 64 tabanca fişeği ele geçirildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
İzmir’in Bornova ilçesinde polis ekiplerince gerçekleştirilen çalışmada 43 bin 730 sentetik ecza hap ele geçirilirken olayla ilgili bir şüpheli yakalandı.
Van Umut Kervanı İnsani Yardım Derneği, Muradiye’deki ihtiyaç sahibi ailelere kırmızı et yardımı yaptı.
Ticaret Bakanı Ömer Bolat, İstanbul’da düzenlenen Steel Networking Summit 2026 Dünya Çelik Birliği Kongresi’ne katılarak Türkiye’nin çelik üretim kapasitesi, ihracat gücü ve sektörün küresel rekabet koşullarına uyumu hakkında değerlendirmelerde bulundu. Türkiye, 38,1 milyon ton ham çelik üretimiyle Avrupa’da birinci, dünyada yedinci sırada yer alıyor.
İzmir’in içme ve kullanma suyu ihtiyacını karşılayan barajların güncel doluluk oranları paylaşıldı. Açıklanan verilere göre Gördes Barajı yüzde 28,75 ile doluluk oranı en düşük baraj oldu.