Diyarbakır’da bağımlılıkla mücadelede yeni dönem planlaması
Diyarbakır Valiliği koordinasyonunda düzenlenen Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Toplantısı’nda, 2025 yılı çalışmaları masaya yatırıldı. Toplantıda, kurumlar arası eşgüdümün güçlendirilmesi ve 2026 dönemine ilişkin planlamalar ele alındı.
Diyarbakır Valiliği koordinasyonunda gerçekleştirilen Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Toplantısı’nda 2025 yılı çalışmaları değerlendirilirken, 2026 dönemine ilişkin yol haritası ve kurumlar arası iş birliğini güçlendirmeye yönelik planlamalar ele alındı.
Diyarbakır Valiliğinde düzenlenen Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Toplantısı’nda 2025 yılı boyunca yürütülen çalışmalar ele alındı.
Toplantıda, kurumlar arası koordinasyonun güçlendirilmesi, okul çevreleri başta olmak üzere risk alanlarının azaltılması ve sahadaki faaliyetlerin etkinliğinin artırılması konuları öne çıktı.
Toplantıda, koruyucu ve önleyici çalışmaların artırılması, risk unsurlarının azaltılması ve kurumlar arası koordinasyonun sahaya daha güçlü yansıtılması yönünde kapsamlı değerlendirmeler yapıldı.
Saha uygulamalarının daha etkin hâle getirilmesi, okul çevreleri ile riskli alanlara yönelik denetim ve bilinçlendirme faaliyetlerinin güçlendirilmesi, tüm kurumların ortak hedef doğrultusunda hareket etmesi gerektiği vurgulandı.
Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu toplantıda yaptığı konuşmada, bağımlılıkla mücadelede önleyici faaliyetlerin temel öncelik olduğunu belirtti.
Zorluoğlu, "Önleyici faaliyetler bu işin en önemli kısmı. Bir gencimizi, bir çocuğumuzu riskle karşılaşmadan önce koruyabildiğimiz her adım hem aileyi hem okulu hem de toplumu güçlendirir. Bu yüzden 2026 döneminde sahaya dokunan, aileyi ve eğitim ortamlarını içine alan koruyucu çalışmaları büyütmek, kurumlarımızın aynı hedefte ve aynı koordinasyonla hareket etmesini sağlamak önceliğimizdir." ifadelerini kullandı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Şirvan ilçesinde kontrolden çıkarak devrilen kamyonun sürücüsü, araçta sıkıştı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kurtarılan yaralı, hastaneye kaldırıldı.
Meteoroloji 6. Bölge Müdürlüğü’nün dün yaptığı kuvvetli yağış uyarısının ardından, Mersin genelinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış etkisini sürdürüyor.
Eskişehir'de sokakta uyuşturucu sattığı tespit edilen şüphelilere yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 25 şüpheliden 10'u tutuklandı.
6 Şubat’ta hizmete girmesi planlanan öğrenci yurdunda teknik kontroller sırasında bazı eksiklikler tespit edildi. Öğrencilerin güvenliği için açılış, ileri bir tarihe bırakıldı.