Bursa’da uyuşturucu operasyonu: 4 tutuklama
Bursa'da narkotik polisinin düzenlediği operasyonda, genetiği değiştirilmiş uyuşturucu üretimi yapan 4 şüpheli tutuklandı.
Bursa'nın Yıldırım İlçesi'nde, gerçekleştirilen bir operasyonda, sanayi bölgesinde yer alan bir tekstil fabrikasında uyuşturucu üretimi yapıldığı ortaya çıktı. Operasyon sırasında, her katı özel iklimlendirilmiş seralarla donatılmış üç katlı bir bina ele geçirildi. Yapılan incelemede, binada GDO’lu (Genetiği Değiştirilmiş Organizmalar) uyuşturucu üretimi yapıldığı belirlendi. Söz konusu uyuşturucunun esrara göre 10 kat daha fazla etkili olduğu öğrenildi.
Olay, Vişne Caddesi’nde bulunan bir fabrikada gerçekleşti. Bursa Narkotik Polisi, aldığı ihbar sonrası düzenlediği baskında, 3 katlı binanın her odasında kenevir bitkisi yetiştirilmesi için klima, ışık ve nemlendirici su fıskiyeleriyle donatılmış özel seralar buldu. Toplamda 1500 adet saksıya ekilmiş 1500 kök skunk ele geçirildi.
Operasyon kapsamında gözaltına alınan 5 kişiden 4’ü tutuklanırken, 1 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Genetiğiyle oynanmış olan skunk uyuşturucusunun, kenevir tohumlarının laboratuvar ortamında değiştirilerek üretildiği ve daha sonra klasik esrar gibi yetiştirildiği ifade edildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Belçika'nın Anvers şehrinde faaliyet gösteren El Gazali Eğitim Kültür Derneği, toplumda aile bilincini güçlendirmek, evlilik kurumunun manevi, psikolojik ve sosyolojik boyutlarını ele almak amacıyla panel düzenledi.
Malatya'da 70 yaşındaki adam, silahlı saldırı sonucu yaralandı. Olayın ardından kayıplara karışan şüphelilerin yakalanması için çalışmalar sürüyor.
HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Aslan, Kocaeli'nde bir parfüm fabrikasında yaşanan patlamada vefat edenlerin ailelerine taziye ziyaretinde bulundu.
İstanbul’un Küçükçekmece ilçesinde bir iş yerinde silahla vurulan kişi hayatını kaybetti.